Nina Wang Gaarder

Bare 20 prosent av de som starter aksjeselskaper i dag er kvinner. Vår egen Dailystory-gründer Nina Wang Gaarder går mot strømmen og har startet to AS på to år, og håper å inspirere andre til å gjøre det samme.

Sammen med to venninner startet Nina Festligeting.no i 2016, et nettsted som selger ferdige barnebursdagspakker og ballonger til event- og privatmarkedet. Tross mye hardt arbeid, sene kvelder og store investeringer som resulterte i suksess, valgte hun å forlate selskapet året etter for å satse på en annen forretningsidé.

Sammen med sin partner Line Langmo fikk hun idéen om å lage nettmagasinet Dailystory.no. De lanserte i desember 2018, og har fått med seg kjente navn som Tone Damli Aaberge, Bertine Zetlitz, Line Langmo, AG Starheim, Julie Varner, Radical Broccoli med flere. Nettstedet har som formål å inspirere kvinner innen temaene livsstil, reise, mote, helse og mat.

Inspirerer kvinnelige gründere

Nina synes det er for få kvinnelige gründere, og ønsker selv å være en inspirasjon for andre. I Dailystory har hun fokusert på å sette sammen et team av dyktige kvinner som har satset på drømmen. Også selskapets styre er sammensatt av kvinner, og det samme gjelder selskapets advokat og regnskapsfører.

Nina påpeker at de ikke utelukker menn i selskapet, da hun mener det er viktig med mangfold. Frem til nå består selskapet likevel av 100 prosent kvinner, som et resultat av at hun har brukt nettverket sitt og gode venninner til å sette sammen teamet.

Hun håper flere kvinner tør å satse på gründerdrømmen, starter egne selskap og ikke er så redd for å «feile». Det å lykkes handler mye om å stå på og jobbe hardt, men også om å få med seg flinke mennesker på laget og ikke være redd for å be om råd. Hun påpeker at en ikke selv behøver å ha kompetanse innenfor alle forretningsområder, og at kvinner må bli enda flinkere til å bygge hverandre opp og heie hverandre frem.

Ninas tips til gründere: 

  • Tørr å satse, ta risiko og våg å tenke stort.
  • Få med flinke folk på laget, gjerne noen som kan noe du selv ikke er god på. Ikke tenk at du skal gjøre alt selv.
  • Bruk nettverket ditt, be om råd, ta kontakt med oppstartslos i DNB og skaff deg en dyktig mentor.
  • Vær strukturert, og skill mellom jobb og familietid.
  • Dersom du har en partner bør dere skrive en aksjonæravtale, og diskutere exit tidlig. Det kan virke rart, men det er viktig. Det å drive med det samme resten av livet er ikke så vanlig, og det er flere grunner til at en ønsker å trekke seg. Vær derfor ærlig med deg selv og dine partnere.
  • Sist men ikke minst: Ha det gøy på jobb!

Saken stod opprinnelig på DNBs nettsider:
https://dnbfeed.no/bedrift/nina-inspirerer-kvinner-til-a-satse-pa-grunderdrommen/