Feelgood-tips før 17.mai

Processed with VSCO with a5 preset

Når det nærmer seg store høytider slik som 17-mai kan det lønne seg å være litt tidlig ute med forberedelsene. Dette skriver jeg like mye til meg selv som til dere, da jeg typisk er den som tørker bunadsskjorta med hårføner kl 23.00 kvelden før kvelden. I år har jeg lyst til å være litt bedre rustet, og vil derfor gi noen tips til hva man kan tenke på når det gjelder velvære i forkant av feiringen. 

Snooze

Jeg elsker å sove, og hadde sikkert sover 10 timer hver natt hvis timeplanen tillot det. Det er jo bare utrolig deilig å sove, og dager som 17 mai med masse inntrykk og mennesker blir så utrolig mye bedre hvis man er ordentlig uthvilt. Det er tross alt en ganske lang dag man begir seg utpå, og man vil ikke være den som slukner rundt lunsjtider! I tillegg blir man jo mye skjønnere av det 😉

Selvpleie

I en ukes tid i forveien er det greit å være ekstra nøye med hudpleierutiner som rens, skrubb og fukt. Jeg bruker gjerne en ansiktsmaske kveldene før med masse fukt, og kanskje litt olje i kremen på kvelden så det kan trekke godt inn om natten. Ellers er det jo deilig å ordne neglene, ta en hårkur og en god kroppsskrubb. Og nesten aller viktigst – husk (miljøvennlig) solfaktor.

Uten mat og drikke (..!)

Jeg er en ekte plantebasert sunn mat sucker, og liker å føle at jeg får masse næring gjennom fersk og ren mat. For sånne som meg med en litt sensitiv mage er det lurt å være litt nøyere med kostholdet før store dager sånn at man ikke skal gå rundt med vondt i magen når man egentlig bare skal kose seg. Det er SÅ utrolig viktig å drikke masse dagen før dagen, de aller fleste husker kanskje ikke å inntar så mye vann på 17 mai, og det ofte er masse sol, farting og annen slags drikke. Husk å spis godt til frokost også – en enkel sak hvis man er på den tradisjonelle 17-maifrokosten med masse fristende mat gjort klart!

Ta deg en tur ut!

Hvis du føler deg ekstra overskuddsaktig er det ingenting deiligere enn å få inn en god løpetur, gåtur eller annen treningsøkt den 16. Da føler man seg ekstra fresh, glødende og fin i finstasen!

Aller viktigst – ikke stress for mye, spis masse jordbær og smil så mye du orker.

XOXO,

Susanne//@radicalbroccoli