Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen alle sammen!

Vi i Dailystory ønsker alle en strålende 17-mai feiring. Fjorårets 17 mai feiret vi alle på forskjellig vis, og vi gleder oss stort til dagen i dag. Her er en kort oppsummering fra oss.

Anette/ Radical Broccoli;

Hvordan feirer du 17mai?

I Oslo sammen med de beste venninnene mine i tradisjons tro!

 Hva er ditt beste 17mai minne?

Det er veldig vanskelig å velge, jeg elsker hele stemningen med 17 mai, å stå opp tidlig og drikke champagne før frokost, samle alle de du er glad i og å se alle rundt deg i strålende humør. Et minne som jeg aldri kommer til å glemme er da jeg klarte å sprenge en sennepsflaske på hele bunaden min på Døgnvill på Aker brygge. Jeg har sjeldent sett venninnene mine se så sjokkerte ut, le så godt og mamma så fortvilet.

Hva har du på deg?

Østfoldsbunad

Har du noen 17 mai tips?

Vær tidlig ute med bordbestillinger, og sørg for å prøve bunaden i god tid før 17 mai slik at du vet at alt er på plass.

Line Langmo; 

 Hvordan feirer du 17 mai?

Med familien og gode venner. Vi står opp for å se på barnetoget, før det er frokost hos et vennepar i tradisjon tro. Deretter har vi familien på en rask enkel lunch før vi drar videre til et annet vennepar. Der bidrar vi alle til en real 17 mai bufeet, og vi spiser og koser oss. Vi blir til barna begynner å bli trøtte og vil hjem. 17 mai er tross alt barnas dag, og om det blir senere enn normal leggetid får gå for en dag.

Hva er ditt fineste 17mai minne?

Jeg har mange fine minner fra 17 mai. Jeg elsker alt som feires kan. Det fineste og det aller beste minnet er da jeg ble sammen mannen i mitt liv på 17 mai for 15 år siden.

Hva har du på deg?

En fantasistakk fra Eva Lie -jeg synes den er så fin, og skulle gjerne brukt den mer.

Hvilken tradisjon tviholder du på?

17 mai skal feires med tog, frokost, flagg, familie og med gode venner. Frokosten er det aller viktigste, og så lenge det er røkelaks, eggerøre og jordbær kommer jeg i ordentlig 17-mai stemning.

(bildet er lånt fra tine.no)

Eline Syrdalen; 

Hvordan feirer du 17mai?

Hvis jeg er i Oslo feires nationaldagen med min fantastiske lille jentegjeng hos min bestevenninne og hennes samboer i Niels Jules gate på Frogner, dette har blitt en tradisjon de siste 4 årene. I fjor var jeg i LA på 17.mai, men i år ser det ut som jeg får med meg 17. Mai i Norge. Gleder meg som en unge!

Hva er ditt morsomste 17mai minne?

Kanskje når jeg snek meg inn på Solli plass da jeg var russ, i russedress og var den eneste russen der inne. Følte meg kjempe kul som hang med de eldre kule vennene mine, men ble dessverre raskt kastet ut.. 😀

Hva har du på deg?

Aust Telemark bunaden

Hvilken tradisjon tviholder du på?

Jeg har som tradisjon å ha med meg mine glutenfrie kokos muffins. Disse pleier kompisen min å ta med seg etter frokosten som dagen derpå mat. De har blitt godkjent av hele gjengen og er vel det eneste ¨sunne ¨ på vårt frokost bord.

Mitt 17 mai tips:

17 mai blir fort en veldig lang dag med mye mennesker og mye inntrykk.
I og med at de fleste starter dagen med champagne frokost, er det utrolig viktig å få i seg nok vann og næring mellom champagne glassene. Og husk at du forhåpentligvis skal holde ut hele dagen.
I tillegg pleier jeg alltid ha med solbriller og en liten paraply i vesken. Været i Norge er veldig skiftende og man vet aldri om det slår om fra sol til regn eller omvendt. Ønsker alle en super feiring. Hipp hipp!

SUSANNE/ Radical Broccoli

Hvordan feirer du 17 mai?

De siste 5 årene har jeg feiret i København, hvor 17-maistemningen har vært helt ubeskrivelig koselig, og litt ekstra gøy siden det er en helt vanlig dag for danskene. Vi ble stoppet på gaten av dansker som lurte på hvilket theaterstykke vi skulle være med i.

Hva er ditt beste 17-mai minne?

Alle 17-mai-feiringene i København vekker en skikkelig nostalgi. Her hjemme er mitt aller beste (verste) minne året jeg var russ og jeg for det første sov gjennom hele den staselige frokosten og ikke fikk påskrevet lua mi, for deretter å bli kjørt fra av russebussen i Oslo (siden jeg og venninnen min likesågreit brukte de siste pengene på is) sånn at vi endte russetiden med å humpe hjem i en rib fra Oslo – hello hangoverx1000!!

Hva har du på deg?

For noen år siden fikk jeg endelig startet bunadstradisjon i familien vår, så nå har jeg på meg min kjære grønne Østfoldbunad – repper Fredrikstadslekten!