Disse søte små søtsakene smaker av nydelig, fersk sjokolade og har konsistens som en saftig brownies. Det er virkelig en dessert for god samvittighet, som gjør deg godt og smaker himmelsk!

Dadlene gir en naturlig søtning og er geniale å bruke i bakst fordi de binder deigen i tillegg til å være rik kalsium.  Ingrediensene til denne oppskriften er veldig enkle, og det eneste man kanskje bør investere i er ordentlig uprosessert rå kakao, som man kan kjøpe på nettet eller på helsekosten. Vil man ha et sunnere alternativ på kakefatet så anbefales disse på det varmeste.

SONY DSC

Det er viktig å velge dadlene med best mulig kvalitet (medjool), det vil si at de er store og myke, ikke små og tørre. Forskjellen på prosessert og uprosessert kakao har vi skrevet om før, og du kan lese om det her!

Browniemuffins

  • 2 kopper mandler
  • 2 kopper dadler
  • 3 ss rå kakao
  • 1 ss kakaonibs
  • 2 modne bananer

Alternativt

  • 1 ss hampfrø
  • 1 ss chiafrø

SONY DSC

Bland først mandlene sammen i en foodprosessor til de får en konsistens av veldig grovt mandelmel. Tilsett deretter den første koppen med dadler og resten av ingrediensene sammen, og bland det inn. Til slutt tilsettes den siste koppen med dadler, slik at det blir en god røre. Legg røren i muffinsformer og pynt med kakaonibs. Ha tertene i ovnen i 25-30 minutter på 180 grader. De er ferdige når man kan ta en gaffel eller kniv i dem og det ikke kommer deig på!  SONY DSC

NAM!

Bidragsyter

Anette og Susanne Bastviken står bak den grønne bloggen Radical Broccoli. De er alltid på jakt etter inspirerende mennesker, produkter og mat som er i tråd med verdiene de ønsker leve etter, og som kan gjøre havene litt renere og jorda vår til et bedre sted. Denne letingen er vel dokumentert på bloggen, hvor du kan lese om alt fra second hand klær, økologiske produkter og grønn velvære, til deilig plantebasert mat og resirkulering.

2 Kommentarer

  1. Det skal mye til for å overbevise meg om at disse er sunne, men samtidig er det vanskelig å diskutere mot den ingredienslisten!

    Supert at dere bruker bananer og dadler som søtningsmiddler! Herlig!

Skriv en kommentar