Superenkelt glutenfritt vegansk grovbrød

SAMSUNG CSC

Dette brødet er helt nydelig, med en frisk smak av kardemomme. Det er også det enkleste brødet vi noen gang har laget.

Man skulle kanskje ikke trodd at kardemomme gjorde at brødet smakte boller, men det ble utrolig godt i kontrast til de andre smakene. Man trenger verken kjøkkenmaskin, gjær, heving, elting, brødform eller særlige skills. Hurra!SAMSUNG CSC

Til et stort, rundt brød trenger du:

 • 200 gram mandelmel/hakkede mandler
 • 2 dl solsikkefrø
 • 3 ss gresskarkjerner
 • 1,5 dl hakkede linfrø
 • 1/2 dl glutenfri havregryn
 • 1 ss fiberhusk
 • 1 ss kardemomme
 • 1 ts kanel
 • 1 ts himalayasalt/havsalt
 • 1 ss bakepulver
 • 1 ss honning
 • 1 dl vann
 • 4 linfrøegg (1 ss kvernet linfrø + 2.5 ss vann) eller 4 egg

SAMSUNG CSC  SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Sett ovnen på 160 grader. Bland deretter fiberhusk med vann til det blir en slags myk masse. La denne stå i noen minutter til den blir tykk. Mal linfrø slik at du får omtrent 1,5 dl mel – dette kan gjøres med en blender. Dersom du har hele mandler og ikke mandelmel gjøres det samme med dette. Bland sammen fiberhuskmassen med solsikkefrø, linfrø og mandelmel. Miks deretter alle ingrediensene sammen til en jevn blanding. Den skal ikke være for tørr eller våt, men den skal henge sammen. Form den som et rundt brød, og stek på nederste rille i en time. Voilá! Verdens enkleste brød fult av fiber og næring er klart! Uten gjær og gluten tåles dette også av de fleste mager.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC