Dailytalk: Luisa Book

AG møtte Luisa Book under Tekstilaksjonen i fjor høst. Tekstilaksjonen hadde et samarbeid med H&M der Luisa jobber som Sustainability Manager. Luisa styrte og koordinerte showet for Lollan-kolleksjonen, og hun ga AG hakeslipp av sitt engasjement for prosjektet. Dette var ei dame AG stolte på at ville vise Lollans klær på en fantastisk måte.

Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til min girlcrush?  

– Det minner meg faktisk om en meme: «I have never met a strong person with an easy past». Jeg tror kanskje at vi begge to velger å leve helhjertet, tørre å feile, tenke utenfor boksen, gjøre ting som vi mener er riktige og ikke diktert av en samfunnsnorm som mennesker følger fordi vi «skal». Så «it takes one to know one»! Haha, jeg er full av irriterende sitater, men jeg tror på dem. Jeg tror også at vi begge er veldig opptatt og pasjonert når det kommer til våre jobber. Jeg lever og ånder for min jobb innen bærekraft, og prøver genuint å skape en bedre verden. Det høres naivt og idealistisk ut, men jeg foretrekker å ha den holdningen heller enn å bare gi opp. Det mener jeg er feigt.

Legg inn en rykende fersk selfie!

– TA-DA:

Hva hører du på akkurat nå? 

– Nå om dagen blir det litt sånn triste sanger ettersom jeg mistet faren min til kreft rett før jul. Vi kjempet sammen i et år, men så måtte vi begge gi opp og det er det mest forferdelige jeg har vært med på. Han døde hjemme, og jeg tok på ham favorittskjerfet sitt da han var død. Prøvde å si ha det, men skjønte der og da hvor mye kjærlighet koster. Jeg savner ham så mye. Så jeg hører på «Make me (cry)»-Boreal.

Hva ser du på akkurat nå?

– En tom kaffekopp, og tenker at jeg virkelig trenger påfyll! Jeg er kaffo-holiker: )

Hvilke 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet? 

– Lakseskiver, sitron (alt blir bedre med litt sitron!), melk (til min kaffe), cottage cheese, blåbær

Hvordan er din kaffe/te bestilling? 

– Dobbel latte på laktosefri melk å ta med. Nesten alltid for å ta med, jeg løper rundt for mye!

Hva er dine guilty pleasures?

– Kardashian! Jeg VET! Det er teit, men synes det er så digg å slappe av med! Også drikker jeg litt for mye rødvin…. Er veldig glad i vin!

Hvilke råd ville du gitt deg selv som 15-åring?

– Drit i hodet Luisa- gå på magefølelsen! Jeg skulle være sånn «flink pike» og det syndromet der er ikke alltid bra altså…Lykke for meg handler om flere ting, men en stor dose innebærer å være seg selv tusen prosent og bli likt og satt pris på for den man er akkurat som man er.

Er det er noe i livet du angrer på? Hva ville du eventuelt gjort annerledes?

– Jeg var i et veldig abuse forhold når jeg bodde og jobbet i Kenya. Jeg unnskyldte det med kulturelle forskjeller, men fikk lære meg «the hard way» at man aldri skal unnskylde hvor man kommer fra. Bare fordi en annen kommer fra en bakgrunn med for eksempel trøblete oppvekst, så trenger ikke jeg si unnskyld for at jeg er fra en kjærlig, stabil familie og hadde nok verdens beste barndom. Det høres rart ut, men fra en slik en vond opplevelse lærte jeg meg så utrolig mye som jeg  måtte få på plass. Å sette grenser for en selv trenger for eksempel ikke innebærer likhetstegn til å være «ego» eller «slem». Det kan også bare bety at man er barmhjertig med seg selv, og elsker seg selv. Og det er også helt nødvendig for å være lykkelig i livet. Jeg har virkelig følt på huden hva det innebærer å ikke gjøre det.

Hvilke mennesker, døde eller levende, kunne tenke deg å spise middag sammen med, samtidig? 

– Min morfar, pappa, mamma, barndomsvennen til mamma som var som familie for meg, faren til kjæresten min som jeg aldri rakk å møte da han døde i kreft han også, Oscar Wilde (så mange utfordringer i livet og fantastisk til å skrive), Ester Ericson (hun som startet «svensk tenn» og alle sa hun ikke skulle klare det som kvinne, og det er i dag en av de mest fancy interiør butikkene i Stockholm!), også en annen i familien langt bak som ble kalt «tant Gjerda» og som dro til Paris for å kjøpe store hatter. Hun giftet seg aldri for hun ville være selvstendig. Derfor syntes alle hun var rar… Hans Rosling og Kofi Annan hadde vært invitert også. Og Anthony Joshua! Altså hvor får den mannen sin stå-på vilje fra?! Monet også! Tror han kunne fortalt mye fint om livet.

Hva bestiller du i baren? 

– Rødvin. Alltid.

Hva er ditt morsomste partytriks? 

– Jeg har en dans fest-dans som er morsom: )

Beskriv deg selv med 3 ord!

– Pasjonert, snill, klok.

Hvor er ditt neste reisemål? 

– New York. Mamma blir 70 år i april, og da skal vi overraske henne og ta henne med dit!

Hvem er dine «boycrush» og «girlcrush»? 

– Boycrush er en venn av meg i Tanzania som jeg jobbet med der. Han er helt fantastisk, og har vokst så mye de siste ti årene. Han har startet en tegneserie om politikk, og bruker humor for å spre budskap og kunnskap i Tanzania om politikernes beslutninger. Girlcrush er jo sykt mange: AG er en av dem: )

– Min bestevenninne Elise er et fantastisk vesen også. Hun danser Bollywood, jobber hardt og er superorganisert, men elsker Bangla. Vi tuller med at hun er et «banana leaf»-barn, for hun passer liksom inn i alle kulturer overalt og det er ganske fantastisk!