Dailytalk: Gunnhild Bjørnsti

Gunnhild er vår faste vinekspert, og er en spennende dame som elsker å skrive, reise, nyte gode smaker, deilige dufter og alt det gode som livet har å by på. Vi har like godt tatt en dailytalk med henne.Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vår dailytalk?

– Fordi jeg er en engasjert, livsglad skribent som strutter av entusiasme. Jeg er så glad for å kunne videreformidle sanselige opplevelser, med lukter, smaker og velvære. Min visjon er å inspirere andre og gi et energiløft i hverdagen.

Nå må vi få et bilde, har du en bra selfie?

– Ja, hva med denne?

…også må vi få en dårlig selfie..

– Vel, takler dere denne? 

 

Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vår «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! Hva er din morgenrutine og hvor lang tid bruker du på badet?

– På hverdagene bruker jeg ca 10 minutter på å rense huden, påføre ansiktskrem, foundation, litt pudder, øyeskygge og mascara.

Favorittduft?

– Akkurat nå er jeg betatt av Guerlains duft Terracotta som har deilige, sensuelle og eksotiske aromatiske noter av frangipani blomster, ylang ylang og vanilje. Det er en sommerlig duft og jeg liker å drømme meg bort til varme himmelstrøk.

Hva vil du helst at mannen din skal lukte?

– Gjerne en spesiell herreduft, ganske intens, som Gucci pour Homme eller YSL La Nuit de l’Homme.

Hva hører du på akkurat nå?

– «Freedom» av George Michael.

Og hva ser du på akkurat nå?

– Serien Le Bureau, den er fransk, tatt opp i min favorittby Paris og er virkelig sitrende spennende. Jeg er så glad i det franske språket og gjentar gjerne enkelte setninger som skuespillerne uttaler. Jeg ”smaker” på fransk uttale mens jeg ser på serien. Nydelig!

Take-away eller hjemmelaget?

– Alltid hjemmelaget.

Hvilke 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?

– En god gulost, Kviteseid smør, Biola med blåbær, litt fløte til kaffen (må være ekte kremfløte) og røde økologiske epler.

Hva er din kaffebestilling?

– Vanlig svart kaffe på Kaffebrenneriet. Gjerne Royal Malabar, indisk ”coffee heaven”.

Hva er din guilty pleasure?

– Champagne, i alle varianter.

Hva får deg til å gråte?

– Det å se at barn ikke har det bra.

Når gråt du sist?

– Det var av glede. Da jeg hørte på et foredrag med legen Berit Nordstrand som hadde fått en autistisk liten jente frisk kun med endring av kosthold. Det ga så mye håp om at bevisste sunne matvaner påvirker vår helse på en grunnleggende måte. Det vil jeg lære mer om.

Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?

– At livet er en gave, det gjelder å leve bevisst hver dag ut fra egne drømmer. Og det rådet ga jeg meg faktisk selv i ungdommen – for livet er så spennende. Jeg lærer noe nytt hele tiden. Av alt det positive jeg opplever tenker jeg at det skal jeg gjøre mer av, det gir energi. Av det negative som skjer får jeg en pekepinn på hva jeg ikke skal gå videre med. Slik kan jeg justere livskursen.

Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?

– All erfaring er lærdom, man kommer ikke utenom både negative og positive erfaringer. Jeg startet tidlig med interesse for personlig utvikling og innså at det er noe å lære bestandig. Med andre ord det er ingenting jeg egentlig angrer på men jeg har lært meg å bli mer bevisst mennesker. Jeg hjelper gjerne andre uten å forvente noe tilbake, men i min prosess måtte jeg også innse at enkelte bare tar imot som en selvfølge uten å være takknemlige. Den type egoer lar jeg nå ha sin egen utviklingsvei uten at jeg prøver å bidra aktivt. Det er en lettelse.

Tre mennesker, død eller levende du helst ville spist middag med?

– Jeg er veldig glad i komikere, så Jim Carey skulle jeg gjerne ha møtt. Så min fantastiske sønn, Christopher, som jobber mye og jeg gjerne skulle hatt mer tid sammen med. Den tredje er mannen min, Geir, min favorittmiddagspartner. Jeg kan ALDRI bli lei av å dele samtaler og opplevelser om mat, vin og reiser med ham.

Hva hadde dere snakket om?

– Med Jim Carey ville jeg ha hørt om hvordan han bevisst bruker humor og hva hans livsfilosofi er. Med Christopher ville jeg bare ha snakket om alt og ingenting og ledd masse… Han har også super humor og herlig livsinnsikt. Med Geir snakker jeg om mat- og vinkombinasjoner i det uendelige, om reiser vi skal på, om middagsselskaper vi skal arrangere og hva vi skal servere. Det gir så mye glede.

Hva hadde du servert?

– Gjerne østers og champagne – blir aldri lei det. Hvis jeg hadde hatt råd – også kaviar. Men litt gåselever hadde gått, med grovkvernet salt og pepper på. Og laksesashimi med ponzu saus (soya, sitron, vårløk, ingefær, chili) med en deilig, godt avkjølt Chablis eller Assyrtiko fra Santorini. I store, løvtynne vinglass. Helt fra Zalto! Masse bær til dessert, med litt dryss av sitronmelisse og Møvenpick vaniljeis. Enkelt og nydelig.

Hva bestiller du i baren?

– Gjett! Et glass champagne. Alltid. Har baren flere varianter, vurderer jeg om rosé eller brut varianten er best. Ut fra produsent.

Hva er ditt morsomste partytriks?

– Vel, ikke noe triks egentlig men når vi serverer forskjellige viner til hver rett for våre middagsgjester så utfordrer vi dem til å kjenne etter hvilken vin de liker best. Det blir det alltid mange morsomme kommentarer ut av.

Hva er den siste gaven du ga?

– En bodylotion, L’Instant fra Guerlain til min mor. Hun ble kjempeglad.

Hvem fikk du din siste SMS fra?

– Fra min hjertegode venninne Hæge. «Takk for en utrolig hyggelig kveld med deilig mat og vin som alltid.»

Hvilket ord ville du brukt dersom du skulle beskrevet deg selv med ett ord?

– LIVSGLAD

Hvem er ditt største forbilde, og hvem inspireres du av?

– Da jeg var ung var helt betatt av Sophia Loren. Hun så helt guddommelig ut, samtidig som hun var smart og en sterk personlighet. Hun bar sin kvinnelighet med verdighet, og lot ikke menn styre seg. Slik jeg oppfattet henne.

I dag inspireres jeg fortsatt av sterke kvinner, og med styrke mener jeg personligheter som er seg selv og lever ut sine drømmer. Jeg er så opptatt av alle mennesker er unike med særegne talenter. Vi skylder oss selv å utvikle talentene og vår personlighet for et rikt liv.

Personlig styrke som en kraft og egenskap – er mitt forbilde, jeg liker mennesker med klart blikk, rank holdning og tilstedeværelse. Dvs. at de er trygge i seg selv.

Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?

– Oj, oj – det er så mange steder… Men første gangen jeg tenkte dette er ”paradis”, var på Mauritius – på hotell Le Saint Géran. Med palmestrand, myk, fin sand, behagelig varmt klima, og mennesker som smilte med øynene. De dagene jeg var der føltes som en tilstand av ren lykke.

Hvor går ditt neste reisemål?

– Til Alsace, Frankrike. Med smaking av deilige hvite viner, som riesling og pinot blanc. Det blir flotte måltider til lunch og middag – hver dag. Jeg gleder meg!

Ditt beste råd til Dailystory, og hvorfor digger du oss?

– Fordi dere herlige damene har så mye livsglede, kreativitet, entusiasme og engasjement. Jeg føler meg helt hjemme sammen med dere. Vi skal skape mye ut fra inspirasjon fremover og berike alle som møter oss via bilder og tekster. Sommer 2018 – here we come!