Deilige sommerdrinker

 

Akevitt-cocktailene er i ferd med å bli en trend over hele verden, og akevitten har blitt en populær base i en rekke cocktails. I New York og London ser vi blant annet at de bytter ut whisky og gin med akevitt.

Det er ikke bare i utlandet det er trendy å bruke brennevinet, vi ser også at flere norske barer begynner å eksperimentere.

– Det at det internasjonale cocktail-bar-miljøet har lagt sin elsk på akevitt, er definitivt med på å utvide tilbudet av smakfulle drinker, også her hjemme, sier Monica Berg fra cocktailbaren Himkok i Oslo.

Og hva med å lære noen gode triks for å mikse drinker hjemme?

Så langt er det mest populært å bruke akevitt for å lage en «twist» på de klassiske drinkene, som Daiquiri, Gimlet og Collins, men akevitten egner seg også til andre type drinker. Som Dilldall – en «twist» på en klassisk Tom Collins, hvor akevitten som brukes er preget av dill.

DillDall

4 cl Gilde Dill Aquavit

3 cl sitronjuice

1,5 cl sukkerlake

1 håndfull fersk dill

Sodavann

Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene sammen i en cocktailshaker fylt med is, sil deretter drinken over i et highball glass fylt med is, topp opp med sodavann og garnér med en fersk dillstilk.

Vanlig Sommer

4 cl Vanlig Akvavit

3 cl Lime Juice

2 cl sukkerlake 1|1

3 cm oppkuttet selleri

1 Spray/rense med Absinth eller anisbrennevin.


Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene sammen i en cocktailshaker fylt med is, sil deretter over i et avkjølt cocktailglass og spray eller legg noen dråper absinth over drinken. Garnér med en bit selleri.

Epleslang

4cl Lysholm Linie Aquavit

Sör-Tyrol


Fremgangsmåte

Fyll et hightball-glass med isbiter og fyll ingrediensene direkte i glasset, rør lett om og garnér med en epleskive.

 Bloody Jubi

4 cl Aalborg Jubilæum Akvavit

2 cl sitronjuice

Ca. 12 cl tomatjuice

3 dråper worchestersaus

2 dråper tabasco

Sellerisalt + sort pepper & koriander

 

Fremgangsmåte

Rist alle ingrediensene sammen i en cocktailshaker fylt med is, sil deretter alt over i et hightball-glass, med eller uten is. Garnér glasset med en kant av sellerisalt og pepper og tilsett en selleristang og en liten kvist koriander som garnityr.