Forfriskende sommerdufter

Les Eaux de Chanel er en ny serie med deilige dufter tilpasset den lyse årstiden. Motehuset Chanel har latt seg inspirere av Mademoiselles favorittdestinasjoner, Venezia, Biarritz og Deauville. I de feriebyene hentet Gabrielle Chanel seg inn etter travle dager i Paris.

Husparfymør Olivier Polge har tolket stemningen i disse byene med en følelse av ferie og frihet. Uendelig friskhet er særpreget. Som den friskheten du føler når du åpner vinduet på et tog eller sitter i åpen bil. Friskheten av bølgesprut når du er i båt på havet. Friskheten av morgendugg som fordamper med de første solstrålene.

Skapt med sitrusnoter fra Sicilia og Calabria i syd-Italia!

Paris-Deauville inneholder ingredienser som appelsinskall, basilikum, rose-essens, sjasmin, og patsjuli. Sammen skaper de en forfriskende opplevelse av Normandie hvor Gabrielle Chanel kom i 1912 og hvor hun året etter solgte sin første kolleksjon i byen Deauville, takket være økonomisk hjelp fra sin kjæreste Boy Capel. I hennes forretning i rue Gontaut-Biron ble kvinner introdusert til behagelige jersey plagg, en revolusjon i de dager.

Paris-Venise inneholder rikelig med sitrusnoter, røde bær, iris, geranium fra Grasse, sedertre, vanilje og amber. Stilen er mer orientalsk.

Det var i Venezia at Gabrielle Chanel ble betatt av barokk og bysantinsk stil. Hun bodde på Lido sammen med sine kunstnervenner, som Misia Sert. Hun møtte Sergei Diaghilev som hadde skapt Ballets Russes, og ble inspirert av nye ideer, mens hun fikk tid til å sole seg eller vandre rundt på Markusplassen og langs kanalene.

Paris-Biarritz inneholder grapefrukt, mandarin, aquanoter, liljer, vetiver og hvit musk. Stilen er frisk som en dukkert i kjølig vann en fin sommerdag. Man kjenner seg oppkvikket og med fornyet energi.

– Jeg ønsket å skape en følelse på huden som om hver ingrediens var gjennomfuktet med sjøvann, forklarer parfymør Oliver Polge.

Gabrielle Chanel kom til Biarritz for første gang i 1915 og åpnet en ny forretning ved kasinoet og stranden, i Villa de Larralde, nær de rike kundene. Dronning Victoria Eugenia av Spania ble en fast gjest. I dag er Biarritz et yndet feriested for surfere og ekstreme sportsentusiaster, men fortsatt med stil og klasse.

Les Eaux de Chanel passer på weekend-tur, på ferie eller hjemme for en herlig dusj av sommer. De kan sprayes generøst, gjerne flere ganger om dager. Flakongene er elegante, tidløse og nydelige!

Les Eaux de CHANEL Fragrances lanseres 1. juni.