Karamellgranola og supergrønn smoothie

#Samarbeid med Supernature

Vi er godt i gang med arbeid for EAT, skriver artikler for Dailystory, vår egen blogg og har en million andre prosjekter på gang – og vil helst gi alt av oss selv i det vi gjør. Derfor er det aller viktigste denne måneden én ting –  og det er energi!

Vi har begge kjent på det å ikke ha energi før, og vet at nøkkelen til å få overkudd når det er lange dager, er bevegelse, søvn og riktig og rikelig med næring. Vi har brukt supermat fra Supernature i mange år, og spirulina har vært en fast slager for å booste energien. Visste du at den er bærekraftig i tillegg? Alger er bærekraftig mat som lar seg dyrke frem raskt og uten belastninger på miljøet. Vi heier på alt som er både sunt og nærinsrikt og anbefaler dette til travle personer som trenger masse energi – fremtidens mat! 

Denne smoothien er en absolutt frokostvinner! Den smaker ekstra godt med karamellgranola til som du også skal få oppskriften på her.

Karamellgranola 

Å lage granola er den perfekte måten å bruke opp litt slanter av ting man har i skapene. Det er nemlig noe vi har gjort mye opp gjennom årene, og diverse granolaoppskrifter har blitt til ved tilfeldigheter, testing og triksing. Denne ble veldig god, og derfor er den absolutt verdt å dele! 

Ingredienser

 • Kokosflak
 • Glutenfrie havregryn
 • Solsikkefrø
 • Gresskarkjerner
 • Linfrø
 • Kokosolje (1-2 ts)
 • Honning/agave nektar/daddelpure (1-3 ts spørs hvor søt du vil ha den)
 • Kanel (helst økologisk – smaker bedre og er bedre for jorden)
 • Kardemomme (helst økologisk)
 • Salt (en klype)
 • Vann

Fremgangsmåte 

Hvis du vil gjøre den ekstra magevennlig, kan du bløtlegge alle frø og nøtter kvelden før, og rense dem ordentlig før de blandes sammen med alle ingrediensene, unntatt kokosflakene. Hvis du ikke bløtlegger dem, har du alle ingrediensene i en bolle, tilsetter noen spiseskjeer vann i miksen og la det stå i ca 30 minutter. Sett ovnen til 175 grader, og la det stå til det blir gyllenbrunt og lukter som nydelige kanelboller. Ha i kokosflakene helt mot slutten!

Supergrønn smoothie

Denne smoothien var en stor hit på Instagram på grunn av den sykt friske grønnfargen fra spirulinaen! Innholdet kan varieres i det uendelige, men denne kombinasjonen gjør den ekstra grønn.

Spirulina er en grønnblå ferskvannsalge som er fulladet med næring (les mer her hvis du er interessert).

Ingredienser

 • 1-1.5 mango (ca 250-300 gram)
 • 1 banan
 • 1 – 2 ss økologisk kokosmelk (den i papirpakke)
 • 1 ts-ss spirulina

Ha alt i blenderen og NYT!