Boktips vol II

Vi radikale brokkolier elsker å lese, og har lyst til å inspirere dere til å lese mer, eller kanskje bare noe nytt. Med lyse, deilige dager i solen kommer disse boktipsene godt med. Som lovet skulle jeg, Susanne, også dele mine favoritter med dere. Som dere ser har jeg veldig variert smak, og det er ikke noen nye bøker på denne listen, men alle disse bøkene har faktisk preget livet mitt i ganske stor grad.

The Life-Changing Magic of Not Giving A F*CK

Tro det eller ei, men denne boken hjalp meg å skjønne at man ikke trenger å bry seg om, involvere seg i og være (late som at man er) opptatt av ting man egentlig ikke bryr seg et sekund om. Selvfølgelig skal man behandle dem rundt seg og deres interesser med stor respekt, og boken forklarer deg rett og slett høflige og fine måter du kan gi omverdenen beskjed om nettopp dette. Den gir deg konkrete tips om hvordan du takler ulike situasjoner, og metoder til å finne ut hva som engasjerer deg og hva som bare stjeler energi. Boken er egentlig en slags parodi på den «originale» ryddeboken av Marie Kondo, men den fungerer som en selvhjelpsbok i aller største grad. Halleluja!

Havboka

Havboka er verdens fineste, rareste og lengste bok om to menn som prøver å fange en håkjerring (en kjempehai) i Lofoten, og alt det innebærer. Grunnen til at jeg liker den så godt er at 1) den bysser meg i søvn hver kveld og 2) den har masse fantastiske beskrivelser av havet, alt som lever i det, den vakre naturen i Norge og masse verdifull historiekunnskap! Supergod bok.

Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future

Denne boken slukte jeg på få dager da jeg skrev masteroppgaven min, selv om den er på over 400 sider og jeg hadde enormt mye annet å egentlig bruke hjernekapasiteten min på. Jeg har vært en technerd siden jeg var liten, og har digget Elon og alle hans crazy idéer lenge – fordi han er beviset på at man kan tenke stort og faktisk få til ting som nesten ingen andre rundt deg tror på. For eksempel at han holder på å bygge en undergrunnsbane kalt Hyperloop som skal ta passasjerer fra byer som LA til San Fransisco på få minutter i en fart på 1200 km i timen. Boken tar deg med på en reise i livet hans basert på intervjuer gjort av forfatteren Ashlee Vance med Elon og folk rundt han. Anbefaler denne boken til alle, enten du er spesielt interessert i tech eller ei!

The Body Book av Cameron Diaz

Over til en helt annen arena – denne boken endret faktisk en stor del av mitt syn på kropp og mat, og fikk meg til å se på måten vi spiser på helt annerledes enn jeg opprinnelig gjorde. Jeg, som så mange tenåringer der ute, hadde tidvis et anstrengt forhold til mat, trening og kropp, og denne boken fikk meg til å forstå at fokuset må flyttes fra utseende til hvordan du skal behandle kroppen din som et tempel og mate den med den mest næringsrike maten du bare klarer. Jeg husket at det var som om noen tok en stor vekt av skuldrene mine – og boken er nok aktuell den dag i dag selv om det er noen år siden jeg leste den selv.

Håper dere fikk litt inspirasjon, og kom gjerne med tips til oss også. God lesing!