3 kule bærekraftige merker

Heldigvis begynner det å komme en rekke butikker og klesmerker som bryr seg litt ekstra om jordkloden vår. Her er tre forskjellige aktører som gjør sitt for å begrense sin negative innvirkning på jorda, og samtidig designer superfine klær og produkter. Sjekk dem ut!

Blanche

Det danske merket Blanche lager nydelige, tidløse plagg av god kvalitet og bærekraftige materialer. De begynte med denim, og har utviklet flere kolleksjoner med det som base. Det kule med Blanche er at materialene er enten økologiske, GOTS-sertifiserte eller materialer som er igjen fra tidligere produksjon. Se deres plagg her. I Oslo selges de fantastiske plaggene på Høyer Eger, Svean, Ensemble og Me And More.

Swedish Stockings

Swedish Stockings er et strømpemerke som strekker seg langt for å ta vare på miljøet, og brander seg selv som det eneste bærekraftige strømpebukse-merket i verden. Merket ble skapt fordi grunnleggerne synes det var frustrerende å tenke på at de aller fleste strømpebukser blir brukt kun et par ganger før de kastes, samtidig som de lages av petroleumsbasert materiale som ikke er særlig bra for kloden vår. De har en «recycling club» hvor du kan sende inn dine gamle strømpebukser og få 10% rabatt på neste kjøp, og de produserer sine strømper av materialer som ellers ville blitt kastet. Fantastisk! De selges online på Ellos, Just Fashion og Swedish Stockings sine egne sider.

 

Klow

Klow er en nettbutikk som samler forskjellige bærekraftige brands, og de beskriver det å samle fine merker med gode verdier som sin misjon. Alle produktene er merket tydelig med hvordan akkurat dét produktet er bedre for miljøet – ecological, ethical, social, vegan, organic, recycled og up-cycled. Sjekk ut siden deres her og mine favoritter nedenfor:

 

Xoxo Susanne/@radicalbroccoli