Den skumle kroppen

Har du en kropp og har du en bikini, så har du en bikinikropp! Eller?

Da Stina fra VGTV kontaktet meg om å lage en videokronikk om sommerkroppen var jeg rask på å svare ja. Dette er et tema jeg gjerne vil snakke mye om. Kropp, tenker du? Nei, men selvtillit, egenkjærlighet og kunsten å gi litt f…

Opptak på Sørenkaia ☀🐚[/[/[/[/
Se videokronikken her:

Alle har en bikinikropp

Kunsten å gi mer f…

Jeg husker godt dagen jeg bestemte meg for å skjerpe meg. Jeg var vel 20kg lettere, tolv år yngre og hadde ett barn mindre. Vi satt på Frognerbadet, datteren min og jeg. Jeg passet på hvordan jeg satt og hvordan jeg gikk, fordi jeg følte meg utrent og ulekker. Så kommer det inn en utrolig flott og formfull dame. Hun stråler av selvtillit, drar av seg en liten sommerkjole og stripper ned til en liten gullbikini. Det var mage, det var valker, det var bryster og det var sikkert litt cellulitter, men mest av alt var det herlig utstråling og selvtillit i bøtter og spann. Og der satt jeg og gremmet meg over min egen tynne men slappe kropp. Nå var det nok!

Er det så nøye? Nei! Selvfølgelig har vi alle dårlige dager, og selvfølgelig er det helt normalt å ikke føle seg som en gudinne hver eneste morgen. Men er det så nøye om du gir litt mer f…?

Jeg elsker trening, og jeg digger å kjenne at kroppen blir både sterkere, raskere og mer atletisk. Det er lov å jobbe mot å bli bedre selv om du ikke er så stresset over hvordan kroppen ser ut i prosessen. Det er lov å bli sterkere, raskere og sunnere uten at det forandrer kroppen nevneverdig også. Du kan være topptrent og samtidig være formfull. Du kan være i dårlig form og ha six-pack. Vi er alle ulike og vi har alle en bikinikropp.

Hadde det ikke vært litt deilig å være mer avslappet?

Mine tips til dager du føler deg stygg og tjukk og alt det er:

1/ Prøv å se etter det som er bra

2/ Gå litt mer i undertøy eller naken når du er hjemme.

3/ Beveg deg litt hver dag og spis næringsrik og god mat

4/ Rydd ut gamle klær som er for små fra skapet. Du vet, de buksene som passet for fem-ti år siden og som du knapt får over lårene nå. Få det vekk.

5/ Ta i mot komplimenter og gi masse komplimenter (som du virkelig mener) til venner og bekjente.

Det er en fantastisk frihet å være glad i kroppen uavhengig av hva andre måtte mene om den. For noen er jeg litt for sterk. For noen har jeg litt for mandige muskler. For noen har jeg litt for høy fettprosent. For noen er jeg litt for avkledd. Men vet du hvem sin mening som er viktigst i alt dette? Min egen!

La oss bade, ikke skjule magen!

God sommer med eller uten bikini!