Cate Blanchett – Sterk kvinneskikkelse

Den australske skuespillerinnen Cate Blanchett er en sterk kvinnetype, og er kjent for å like utfordringer. Hun var president for juryen under årets Cannes Filmfestival og snakket varmt om kvinners behov for respekt i filmmiljøet.

Som pasjonert kunstnersjel liker Cate å prøve ut nye muligheter. Innen moteverdenen har hun god kontakt med Giorgio Armani, Italias ukronete fashionlegende. Sammen har de utviklet det feminine uttrykket for «Sì Passione», en duft som spiller på å si «ja til lidenskap», kvinnelig makt og frihet. Duften er en intens og kompromissløs aroma for en selvsikker kvinne som er villig til å ta ekstreme valg – en kvinne som våger å si «ja».

Cate Blanchett, hva betyr ordet “ja» for deg?

– Jeg har for vane å si «Sì» – dvs «ja» ofte, fordi det åpner nye dører til eventyr, overraskelser og muligheter. Tiden går fort, så jeg liker at livet er så rikt som mulig.

Du sier ved flere anledninger i Armanis nye kampanje at “ja betyr en forandring”. Motet til å si «ja» til det ukjente – hva vekker det i deg?

– Det å si «ja» til noe nytt inneholder risiko, og enten det er en kalkulert risiko eller skjer spontant, så vil noe uventet dukke opp. Jeg liker ledetråder som fører til endringer, – er ikke det hvordan vi utvikler oss og vokser personlig?

Kan du fortelle om en gang du valgte å si tydelig “ja”?

– Vi foretar valg daglig, ofte må vi velge mellom krav og forventninger, eller ut fra personlige ønsker. Jeg tok tidlig et valg om å ha selvrespekt og respekt for andre, istedenfor å hensynsløst strebe etter ytre mål.

Kan et «ja» også være «ja» til egen sårbarhet?

– Slik jeg ser det, må man møte sin egen svakhet og tvil for å kjenne seg hel, sterk og sikker.

Hvordan er ditt forhold til duft etter at du møtte Giorgio Armani?

– Jeg har fått en dypere forståelse for hvor mye følelser som kanaliseres når man skaper en parfyme.

Hvor betydningsfullt er lidenskap som egenskap?

– Lidenskapen virker kraftfullt, og kan både virke skapende eller ødeleggende.

Som skuespillerinne, hvilken rolle spiller pasjon når du skal foreta valg?

– Hvis man ikke er lidenskapelig opptatt av et prosjekt, er det bedre å gi det fra seg.

Da du satset på en rolle i «Thor» var det sprang over til action film. Hvordan er den sjangeren annerledes?

– «Thor» ga en mulighet for å være i dialog med et nytt publikum, og det å spille en dødsgudinne (Hela) var for fristende til at jeg kunne avslå. Det var også første gangen en slik karakter skulle filmes, det var på tide!

Du medvirket i kunstvideo-installasjonen Manifesto produsert og regissert av Julian Rosefeldt, hvor du viser ulike karakterer. Hva gjorde at du sa «ja» til det prosjektet?

– Det å samarbeide med Julian var selve drivkraften for min deltagelse. Jeg var fokusert på prosessen, ikke resultatet. Det hele virket som en nesten umulig utfordring som i seg selv var spennende.

Du har avsluttet innspillingen av den nye filmen «Ocean’s Eight», et rent kvinneprosjekt?

– Ja og jeg elsket hvert sekund å jobbe med de damene. Jeg kunne ha gått gjennom ild og vann for dem.

Er samarbeid mellom kvinner viktig for deg?

– Det er helt vitalt. Vi kan ikke vente på at endringer skjer av seg selv. Vi må konfrontere viktige tema samlet.

Du har tidligere nevnt frihetsfølelsen av å gå fjellturer. Får du tid til det under innspillinger?

– Det å ri, klatre og gå turer er fantastiske måter å klargjøre hodet og puste dypere.

Du var på teaterscenen på Broadway med et helt ensemble fra Australia i fjor. Hvordan føltes det å ha nærkontakt med  publikum?

– Det å komme på Broadway er en investering for seerne, de gleder seg og har høye forventninger. Det merkes på den elektriske atmosfæren. Det var et stort privilegium å kunne spille med kunstnere fra Australia nettopp på Broadway, avslutter Cate Blanchett.

Sì Passione fra Giorgio Armani er en sensuell og intens blomsterduft, i en vakker rød glassflakong. Duften kombinerer intens vanilje med blomster fra rose, duftheliotrop og sjasmin, samt sedertre og den nyutviklete treaktige Orcanox TM ingrediensen som gir aromaen karakter.

 

Alle foto: ©Antoine Passerat for Giorgio Armani

 

Innlegget er merket som reklame fordi vi har fått eksklusiv publiseringsmulighet for dette intervjuet og disse bildene via parfymeprodusenten.