Nesten som sørlandet

I helgen var jeg på en hyttetur til Drøbak, vi bestemte oss for turen ganske spontant og pakket samme dag. Drøbak ligger bare en time fra Oslo, noe som er utrolig deilig. Det å komme seg litt vekk fra Oslo boblen gir en ferie følelse, ihvertfall for meg. Og selv om det bare er for et par dager.

Jeg har faktisk aldri vært i Drøbak før, og ble helt over meg over begeistring. Drøbak sentrum har koselige små hvite hus, akkurat som på sørlandet. Rose busker, gamle små koselige bygninger, iskrembutikk, svaberg og koselige båthus som ligger rett i vannkanten. Jeg forelsket meg faktisk litt i Drøbak, og været var også med på å gjøre opplevelsen magisk.

Vi begynte å fleipe med at i fremtiden når vi alle får barn, så flytter vi bare hit! Alle kjøper hus i samme gaten og kan spasere over til hverandre dagelig. Det hadde vært herlig. Vi laget deilige sommersalater, grillet og hørte på gamle sommerslagere. Typisk norsk sommer, og en skikkelig drømmehelg!

På lørdagen tok vi fergen over til Oscarsborg festning. Her hadde vi litt oppdagelsesferd rundt på øya. Det er mye historie i veggene på Oscarsborg, og det er absolutt verdt opplevelsen. Det meste ute på øya er bevart slik det var, så det føles nesten som å gå tilbake i tid.

Men oppholdet i Drøbak tok slutt, og jeg pakket igjen kofferten for en ny tur. Portugal er neste stopp, der jeg skal jobbe for en norsk kunde, og jeg gleder meg veldig! I tillegg skal jeg gjøre make up og styling på en Portugisisk modell de dagene jeg har fri, kunden har nemlig to ulike merker. Det ene merket er for en litt yngre målgruppe. Jeg har alltid vært interessert i styling og make up, og før jeg ble modell drømte jeg om å bli fotograf og stylist. Med mange års erfaring som modell lærer man mye om styling, foto og sminke. Jeg elsker å være kreativ, så foto og styling har alltid vært hobbyer på siden.

I skrivende stund sitter jeg på Gardemoen. Etter å ha prøvd å overtale TAP til endre etternavnet mitt i 30 minutter, ga jeg til slutt opp og har nå mistet flyet mitt, for billetten var booket under feil etternavn! Dette er ulempen med de billige, drittselskapene. Ekstremt dårlig service. Nå sitter jeg å venter på ny billett med en iskaffe for å kjøle meg ned etter alt stresset. I stedet for en 4 timers flytur direkte til Lisboa, blir det nå 5 timer venting på meg, en flytur på 6 timer med mellomlanding i Stockholm. Wish me luck, snakkes i Portugal!

X, Eline S.

English

This weekend I was at a cabin in Drøbak. We decided to do the trip quite spontaneously, and packed the same day.
Drøbak is only an hour’s drive from Oslo, which is incredibly comfortable. Getting away from the Oslo bubble gives me a vacation feeling. Even if it’s only for a couple of days.

I had never been to Drøbak before, and fell in love with the place instantly. Drøbak has cozy little white houses, just like in southern Norway. Rose bushes, little old cozy buildings, ice cream shop, and cozy boat houses right on the waterfront. The beautiful weather also helped make the experience magical.

We made jokes about moving there in the future when we all have children, and that everyone buy houses in the same street and can walk over to each other everyday. It would have been wonderful.

We made delicious summer salads, grilled and listened to old summer songs. Typical Norwegian summer, a real dream weekend.

On Saturday we took the ferry to Oscarsborg Fortress, which only took 10 minutes. Here we went exploring around the island. There’s a lot of history in the walls of Oscarsborg fortress, and it was absolutely worth the visit. Most parts of the island is preserved the way it was, so it almost feels like going back in time.

I packed my suitcase once again and I am ready for a new trip. Portugal is the next stop, where I will work for a Norwegian customer, and it will be very exciting!  will also do makeup and styling on a Portuguese model on my days off, because the client has two different brands. The one brand is for a slightly younger audience.

I have always been interested in styling and makeup, and before I became a model, I dreamed of becoming a photographer and stylist. With years of experience as a model, you learn a lot about styling, photography and make-up. I love being creative, so photo and styling have always been small hobbies on the side.

At the time of writing, I’m at Gardemoen airport. After trying to persuade TAP to change my last name for 30 minutes, I gave up and lost my flight. The ticket was booked under the wrong surname… This is the drawback whenyou fly with the cheap, crappy airlines. Extremely poor service. Now I’m waiting for a new ticket with an ice coffee to chill me down after all the hassle. Instead of a four-hour flight directly to Lisbon, it’s now 5 hours waiting before I get on a six hour flight with a stopover in Frankfurt. Wish me luck, talk when in Portugal!

X, Eline S.