Giaff Media

For seks år siden startet en spennende gründereise for tre gutter som ønsket å utfordre konkurrentene og som våget å satse. Vi i Dailystory heier på flinke folk, og håper guttene i Giraff Media er med på å inspirere andre som drømmer om å starte for seg selv.

Kan dere fortelle litt om idéen og konseptet deres?

– Vi er tre gründere; Sverre Husan, Petter Mørck, og Christopher Wroll Hagen. Vi startet for 6 år siden da vi selv hadde sittet på den andre siden av bordet og kjøpt utendørsreklame og opplevde veldig god effekt. Det var kun to utenlandske aktører som dominerte markedet og vi følte at små og mellomstore aktører falt igjennom da mange ikke hadde råd til å annonsere på disse flatene. Det hele startet med et utstillingsvindu vi eier i Bygdøy allé hvor egne boligprosjekter ble vist frem på statiske plakater og solgt unna på kort tid. Vi tenkte at her kan man bytte ut plakater med en digital skjerm som kjører reklamer med levende film. Det ble starten på det som i dag teller 318 digitale skjermer i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Norefjell og Nordby shopping. Med innovative løsninger på vår digitale plattform ønsker vi å gi sluttbruker en positiv opplevelse av reklamebudskapet.

– Med skjermene våre, kan vi fortelle små og store historier på kort tid, og vårt mål er å alltid se fremover og bli de beste historiefortellerne, på de ulike flatene. Derfor utvidet vi i 2016 ved å starte filmproduksjonsselskapet «Giraff Stories», som en lillesøster til Giraff Media. Hos Giraff Stories møter du regissørene Kjell Erik Egeland og Maren Victoria Thingnæs, som på hver sin kant har bred erfaring innenfor filmfaget. Kjell Erik med sin erfaring fra reklame, innhold og effektiv historiefortelling, og Maren med sitt spesialfelt innenfor dokumentar og flere år i tv-bransjen.

– Giraff Stories har som mål å utmerke oss innen strategisk kommunikasjon og visuell historiefortelling i sosiale kanaler. Fremfor å ha mange faste ansatte benytter vi oss av et stort og stadig voksende nettverk av eksterne ressurser som hentes inn til prosjektspesifikke oppgaver. Dette gjør at vi kan skreddersy prosjektene etter ambisjoner og budsjett på en helt annen måte enn mange av våre konkurrenter. Prosjektene blir alltid styrt sentralt slik at kommunikasjonen gjennom produksjonen blir optimal, og vi kan forsikre at alle ledd av produksjonene lever opp til våre høye standarder.

– Vi er alltid på søken etter innovative digitale løsninger, og er har vært med å starte et selskap som heter Shotrun som driver med AR (Augmented Reality). I disse dager lanserer vi en applikasjon sammen med Bauer Media som heter Norgesjakten der brukerne kan jakte på og vinne produkter, tilbud og delta i konkurranser. Denne satsingen ledes av Thomas Norman som har mange års erfaring fra mediebyråbransjen og kom fra Carat

Hva opplever dere i jobben?

– Gjengen i Giraff Media er mye ute i møter og snakker med markedssjefer og mediebyråer i små og store selskaper i Norge og utlandet. Det er spennende og inspirerende å prate og sparre med så mange flinke folk som vi møter daglig. Hos Giraff Stories er hverdagen meget variert. Vi bruker dagene på å komme i kontakt med nye, spennende samarbeidspartnere, utvikle gode konsepter for kundene våre, og være ute på opptak. Vi gjør også alt etterarbeid in-house.

Hva er fremtidsvisjonene deres?

– Vi ønsker å bli ledende innenfor digital utendørsreklame innen 3-5 år, og bli de beste historiefortellerne på de ulike flatene. I Giraff-familien sitter vi inne på så mye kunnskap og kompetanse på tvers av fagfelt, at kundene trenger kun å bruke en leverandør for utendørsreklame, sosiale medier og videoinnhold.

Har dere tips til andre gründere?

– Har du en god ide så gå for det. Du må tørre å selge deg selv, og ikke høre på andre. Klin til, gjør feil, det er slik man lærer seg til å bli bedre. Det er så mange som har gitt opp bare sekunder før de var i ferd med å lykkes fordi de mistet troen, så utholdenhet og tro på seg selv er viktig. Det er også viktig å ha bra evne til å gjennomføre det du planlegger. Man møter alltid motstand for å komme dit man vil, men mange gir opp for fort. Det å være ærlig og skape tillit ovenfor kunder er avgjørende for å skape gode og lange kunderelasjoner.