Sosial vennemat

Er du en av de som kvier deg litt for å invitere en stor gjeng på middag i frykt i å bli stående på kjøkkenet halve kvelden? Det finnes ikke noe som er hyggeligere å delta i sitt eget selskap. Hva er vel da morsommere å la gjestene lage maten selv?

En av de beste investeringene vi har gjort er å kjøpe en pizzasten slik at vi kan lage pizza på grillen. Vi griller både på vinteren og på sommeren. Har du først smakt pizza på grillen er det vanskelig å gå tilbake til den som lages på stekebrett i ovnen. Pizza stekt på grillen får den perfekte sprøe bunnen, blir passe myk i kantene og man kan toppe den med det man selv ønsker.

Under en middag for noen uker tilbake fikk alle gjestene lage sin egen porsjonspizza. Små skåler med alt du kan tenke deg av topping ble satt frem. Her snakker vi tomatsaus, creme fraiche, mozzarella, blåskimmelost, champignon, parmesan, rødløk, jalapenos, ananas, kjøttboller, skinke, pinjekjerner, ost, chorizo og ruccola. Chilliolje, aioli og krydder hører også med. Her er det kun fantasien og smaksganene som stopper deg. Rød eller hvit bunn? Fire oster? Vegetar? Hawaii? Valget er ditt. Eller hvorfor ikke lage en Calzone?

Pizzaene blir perfekte i størrelsen, og er du sulten klarer man fint å spise to. Eller kanskje det er en idé å dele halvt om halvt med sidemannen?

Det ser ikke ut som grillsesongen kommer til å avta med det første, og vi skal garantert grille mange pizzaer på grillen gjennom sommeren.