10 Insta-vennlige lunsjsteder i New York

 

Det er et eller annet med det at når vi ser bilder av mat på Instagram som er tatt fra den mest flatterende vinkelen på et bord i vinduet med mye lys som vedkommende har ventet så lenge på at maten har blitt kald så får vi lyst på det. Smoothie bowlen popper med et lite trykk innom Lightroom, baconet glitrer med riktig filter og kafeen regrammer hvis bildet er tatt i det såkalte fenomenet «flat-lay» som krever at enkeltpersoner må stå på stolen uten skam når bildet blir tatt.

I New York popper det opp nye kafeer på hvert hjørnet hele tiden, det er derfor vanskelig å holde oversikt over hva som egentlig finnes der ute og hva som har gått konkurs siden sist! Her har dere 10 trendy kafeer som er perfekt for lunsj og som er verdt et besøk om dere skal innom storbyen i nærmeste fremtid!

Lively Brooklyn
@livelybrooklyn

Denne lille perlen av en cafe i Brooklyn har ikke bare herlige ferskpressede juicer, fokus på superfoods, en meny proppfull av alt fra salater og havregrøt til smoothies og chia pudding. Men stedet i seg selv har behagelig vibe med tre interiør, grønne planter og minimalist natur design. Her får du lyst til å kjøpe deg en kaffe og bare bli sittende!

 

 

Citizens of Chelsea
@citizensofchelsea

Denne kafeen ligger på 25 gate i Chelsea på Manhattan. Dette er det perfekte fargerike brunsj stedet for deg som liker belgiske vafler, smoothie bowls, avokado toast med egg, fargerike cocktails eller kaffe. Med andre ord vil alle finne noe de liker her!

 


While we were young
@whilewewereyoungnyc

Denne restauranten er så fin og se på at man skulle nesten tro den var tatt ut av en Wes Anderson film. Interiøret er i gull, lyseblått, lyserosa og marmor. Og om ikke det er nok har de alt fra truffle fries og laks til burger, burrata og cocktails på menyen.


Jajaja

@jajajanyc

Denne meksikanske restauranten ligger på Lower East Side og er 100% plantebasert. Her har de alt fra nachos og guac burger til søtpotet taco, «chorizo» burrito og kokos quesadilla. Dette er med andre ord et meksikansk paradis for veganere og gluten allergikere, men også et fint sted å introdusere nybegynner til et alternativt plantebasert og fargerikt kosthold!


  Maman
@_mamannyc_

Maman er et fransk bakeri og cafe med location både i Soho og i Greenpoint, Brooklyn. Her får du servert alt fra quiche og croissanter til kaffe, egg og sjokoladekjeks på søte gammeldagse porselenstallerkener. Dette er ikke den beste cafeen for plantebaserte eller glutenfrie, men når det er sagt har de de fineste take-away koppene i byen!

 


Two Hands
@twohandsnyc

Denne kafeen har vært en liten insta-stjerne i noen år allerede. Two Hands er kjent for sine gode acai bowls og avokado toast med egg. Med inspirasjon fra Australia og en avslappet «beachy» livsstil har de laget en enkel meny med fokus på sunn og næringsrik mat sammen med god kaffe. Det funker bra for å si det sånn!

 

Broken Coconut
@broken.coconut

Broken Coconut har fokus på god, innholdsrik og pen mat. Det er noe med «Eat Pretty» filosofien deres som treffer oss Instagrambrukere rett i hjertet. På kafeen deres får man servert trendy mat som poke bowl, smoothie bowl, kombucha, salater og toast. Det ser ikke bare fristende ut, men det smaker også kjempe godt!

 

Butchers Daughter 
@butcherdaugther_official

Butchers Daughter er ironisk nok dronningen av vegan og vegetarmat i både New York og LA. Denne kafeen er det perfekte brunsj stedet for alle som er ute etter deilige juicer, cripsy grønnkål salat, glutenfrie scones med syltetøy, avokado toast, vafler, acai bowl eller vegansk pizza! Med andre ord har de alt en deilige lunsj burde inneholde!

 

Stonefruit Espresso
@stonefruitespresso

En koselig liten kafe i Brooklyn med «farm to table» konsept. Her bruker de sesongbaserte og organiske råvarer og lager de deiligste små lunsjretter. Alt fra sandwicher og chia pudding til salater, varm sjokolade, kaffe og supper. Dessuten har de en av byens koseligste kafe-kroker fullt med puter og planter!

 


Epistrophy

@epistrophynyc

En liten italiensk restaurant i hjertet av Nolita. Epistrophy er like perfekt for frokost som for lunsj og middag. Her har de alt fra pannekaker og bananbrød til blåskjell, pasta og friske drinker. Her lønner det seg å bestille bord hvis man kommer etter frokost tider.

 

 

Alle bilder er hentet fra Instagram-profilene til kafeene.