Norges svar på Formentera: Lyngør

Da jeg var liten var familien vår ute og seilte en måned i strekk. Stedet vi alltid endte opp med å tilbringe mer tid enn på de andre stedene var Lyngør. Den bilfrie, idylliske lille Sørlandsøya, hvor alle kjenner alle oser av liv, spesielt i sommer månedene. I mai 2015 tronet Lyngør på toppen av den kjente britiske avisen «The Guardians» liste over de ti beste ¨ukjente¨ europeiske øyene å besøke. For de som ennå ikke har hørt om, eller oppdaget Lyngør og Gjeving, er det verdt å ta turen!

Turen ut til øya

Gjeving ligger ca 3,5 t fra Oslo med bil, og bare 20 minutter fra både den kjente Sørlandsbyen Risør og Tvedestrand. For å komme seg ut til selve øya Lyngør må du ta båt, om du ikke har tilgang på egen båt, går det en ferge fra fastlandet Gjeving, eller så er det mulig å bestille taxi båt på ¨Sørlandets Maritime AS¨.

Spisesteder

Under det gamle seilverkstedet ligger ¨Seilmakerfruens Kro¨ rett i vannkanten med utsikt over Lyngør sundet. Her kryr det alltid av liv. Kos deg med en fiskesuppe, eller del en pizza med noen du er glad i.

Pers Brygge er et annet spisested som også ligger rett langs Lyngør sundet, der rutebåten går inn. Her får du servert enkle retter som kylling salat, hamburgere og sandwicher.

Bo på Lyngør

Bokhotellet Lyngørporten ligger på fastlandet Gjeving, med utsikt ut mot Lyngør. Hotellet tilbyr også utleie av leiligheter på Gjevingpynten og diverse aktiviteter, blant annet utleie av kajakker. Hotellet har også egen restaurant ved vannkanten.

Oppdagelsesferd

Rundt Lyngør ligger det flere små øyer, blant annet Risøya. Det går en bro fra fastlandet Gjeving over til den idylliske ille øya. På denne øya ligger det blant annet en folkehøyskole som har fokus på vannaktiviteter og dykking og med en sandvolleyball  som kan benyttes. Risøya tilbyr fantastiske tur muligheter, små stier og fantastiske strender. Blant annet min desiderte favoritt strand i Norge, og vårt hemmelige sted ¨Steinsundet¨. Hvor du på en solskinnsdag får det det perfekte insta bildet her. Det var i Steinsundet vi alltid lå med seilbåten da jeg var liten, så mange gode minner fra denne lille søte øya. Du kan ta båt, eller bena fatt for å komme deg til denne nydelige stranden.

//English
When I was younger, my family and I were sailing for a month every summer. The place we always ended up spending more time than the other places were Lyngør. The car-free, idyllic little island in the south of Norway, where everyone knows each other. In May 2015, Lyngør was mentioned in the famous British newspaper «The Guardians» list of the ten best-unknown European islands to visit. For those who have not heard of it, or yet had the time to explore Lyngør and Gjeving, do it!

 

The trip out to the island
Gjeving is about 3,5 h drive from Oslo, Norway. Only 20 minutes from the two famous summer cities Tvedestrand and Risør. To get to Lyngør, you must take a boat, if you do not have access to your own boat there is a ferry from the mainland Gjeving, or you can book a taxi boat from ¨Sørlandets Maritime AS¨.
Eateries
Right beneath the place where the sailboats used to be maintained, you will find the place ¨Seilmakerfruens Kro¨ on the waterfront overlooking the Lyngør. This place is usually crowded and full of life during the summer months. Enjoy a fish soup or share a pizza with someone you love.
«Pers Brygge» is another eatery which is also located directly along the Lyngør Strait, where the ferry crosses. Here they serve simple dishes like chicken salad, hamburgers and sandwiches.
Where to stay on Lyngør
The book hotel Lyngørporten is situated on the mainland Gjeving, overlooking Lyngør fjord. The hotel also offers rental of apartments at Gjevingpynten and various activities. The hotel also has its own waterfront restaurant.
Explore the island

Around Lyngør there are several small islands, including Risøya. There is a bridge from the mainland Gjeving to Risøya. On this island there is a school focusing on water activities and diving and with a volleyball court that can be used. Risøya offers fantastic hiking opportunities, small trails and stunning beaches. Among other things, my favorite favorite beach in Norway, and our secret spot ¨Steinsundet¨. On a sunny day, this is where you want to take your insta photo! This was the place where our family always used to dock up the boat, so many good memories!
Gjeving Brygge
Bokhotellet Gjeving Brygge // Wearing – J.Lindeberg – Necklace – By Biehl

Gjeving brygge.  Wearing – Hat – HM – Top – HM – Sunnies – Dior
Utsikten fra Gjevingpynten mot Lyngør
Seilmakerfruens Kro
Sunnies – Celine Dress – Bik Bok Necklace – ByBiehl Bandana – Vintage – Belt – Vintage
Lyngør // Wearing North Sails jacket

Our favourite spot – Steinsundet
Wearing denim skirt – Rare – Hat – Vintage – Sunnies – Celine – Top – HM
Morning Run // Wearing J.Lindeberg

Morning dip with La Familia
Sunset activities