Sommerdessert – Vegansk Key lime pie

 

Key lime pie er en smakfull og pen dessert. Toppen er kremete, syrlig og knasende god, og bunnen er nøttete og søt. Opprinnelig er key limes fra Florida hvor limen er kjent for å være ekstra grønn og smakfull. Key lime blir derfor ansett som en hver bartenders favorittlime.

SAMSUNG CSC

Tradisjonelt lages denne kaken med mye fløte og egg, men i denne oppskiften er det kun brukt naturlige ingredienser fra moder jord, noe som ikke bare gjør det godt men er også full av næring og energi – akkurat sånn vi liker det. Det skal ikke stå på smaken av den grunn, og da den ble servert første gang var det ingen som trodde at dette var en sunnere kake.

Disse ble laget i en helt vanlig blender uten noe særlig krafig blad og det gikk veldig fint. Hvis man vil ha et litt penere ytre på kakene kan det være en fordel å bruke en food prosessor med skarpere kniver.SAMSUNG CSC

Key lime pie (6 kaker) 

Bunn:

  • 1 kopp cashewnøtter
  • 10 dadler
  • 1 dl kokosmasse

Topping:

  • 2 avokadoer
  • 1/5 – 1 lime (saften)
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 teskje vaniljeekstrakt

Har man en food prosessor trenger man ikke å bløtlegge nøttene, men lager man kaken i en blender så kan det være lurt å bløtlegge de i ca 4 timer eller over natten. Ha deretter alle ingrediensene til bunnen i en blender og bland sammen til det blir en litt klissete konsistens. Bunnen formes deretter ved å trykke den ned i muffinsformer. Ha deretter ingrediensene til toppingen i en blender, ta den ut med skje og legg det oppå bunnen i muffinsformene. Plasser deretter kakene kjølig (i kjøleskap eller fryser) frem til det er tid for dessert. De smaker aller best når de er fryst ned i ca en times tid, og deretter tines opp igjen.

Enkelt, surt, søtt, grønt og nydelig! Kos deg!