En 5-dagers cleanse med urter!


Det var en gang to jenter som lette etter den optimale helsen etter å ha søkt etter råd på mange steder i flere år. Reisen tok dem med til Costa Rica hvor de møtte en dame som drev med rensing av kroppen ved urte- og plantebasert smoothies, teer og juicer som hun nylig hadde forberedt til selveste Gisele Bünchen.

Det startet som en nysgjerrighet
etter å prøve noe som kunne fikse symptomer som har vedvart over lengre tid, og fortsatte som en ganske tøff 5-dagers detox både av kroppen, men også av sinnet. Hvordan det gikk kan dere lese nedenfor, men la oss bare fastslå at det forandret livet!

NB! Det er viktig å få med at vi ikke har medisinsk bakgrunn, og skriver utelukkende om våre opplevelser. 

 

 

Hvem, hva, hvor? Det er litt unorsk å fortelle at man har vært på cleanse, og at det faktisk funket, men så er vi rimelig unorske og vil egentlig bare stadfeste med én gang at denne cleansen definitivt utgjorde et vendepunkt i våre liv på ulike måter. Vi møtte en dame ved navn Adi Mayer via en belgisk kunstner og terapeut som driver med kroppslig helbredelse på Costa Rica via massasjer, krystaller, energiforflytning og andre spirituelle ting som vi ikke helt vet hvordan vi skal beskrive. Veldig fasinerende – hei hippieverden.

Uansett, Adi er damen bak herlighetene dere ser på bildene, og hun kom personlig og leverte dagens forsyninger hver morgen rundt kl 7.30 etter å ha forberedt dem i mange timer på kjøkkenet sitt fra de tidlige morgentimer, også leverte vi gårsdagens flasker i retur (supermiljøvennlig).

Adi fortalte at selveste Gisele Bünchen hadde nylig vært på samme cleanse, og at Gisele bodde rett oppi gata fra der vi bodde!

Hvert måltid planlegges nøye så man ikke blir for sulten

Vi drakk 8 drikker hver dag: te, juice, smoothie, juice, te, suppe og kveldsmelk. I tillegg drakk vi en liten flaske med vann med magnesiumolje i.

Juicene, teene og smoothiene bestod av masse eksotiske ingredienser hvor de fleste var lokale fra Costa Rica, men også ting som vokser her i Norge. I tillegg til kjente grønnsaker og frukter var det blant annet urter som er kjent for å gi kroppen en ekstra boost som:

Rødbetejuice
 • Hibiscus (Flor de Jamaica)
 • Rødkløver
 • Juanilama
 • Malurt (Artemisia)
 • Cocolmeca
 • Storborre (Burdock Root)
 • Ingefær
 • Brennesle
 • Løvetann
 • Boldo
 • Sitrongress
 • Eucalyptus
 • Sneller (Horsetail)
 • Echinacea
 • Louisa
 • Timian
 • Olivenblad
 • Guapinol
 • Greek herb


Og hvordan gikk det egentlig?
Vi skrev begge to en logg fra de fire dagene, og  det er ganske morsomt å lese i ettertid. Underveis føltes det ut som de lengste dagene i våre liv.

Dagene varierte veldig, men det vekslet mellom hodepine, slapp kropp, supersult og sterk trang til å tygge, til en flatere mage, mer energi og en stor lykkefølelse! Vi prøvde begge to å være aktive, og dro på yoga eller tok en gåtur når energien kom, som var veldig varierende tidspunkt på døgnet. Vi fikk beskjed om at det var superviktig å bevege seg hver dag selv om man absolutt ikke føler for det, men man må få ut gruffet på en eller annen måte. De første dagene var tøffest, særlig siden vi er vant til å spise tre store måltider i løpet av dagen med mye tygging involvert. De tykkeste smoothiene var litt mettende, men det er utrolig uvant å bare ha i seg flytende måltider fordi man føler seg sulten men enormt full i magen samtidig.

Vi fikk streng beskjed om å gjøre noe fysisk hver dag for å få sirkulasjon i kroppen

Dag en dro vi og surfet, men dag to var mye slappere og en lengre gåtur ble mer enn nok. Det er nok en god ting å ha litt ekstra frihet de dagene man skal prøve noe sånt.

Dag tre og fire var lettere sultmessig, da det var lettere å legge opp «matplanen» for dagen fra erfaringen fra de første to dagene, som for eksempel å drikke mer tidligere på dagen og med kortere mellomrom mellom. Disse dagene var vi på yoga – kundalini og hatha. Kundalini anbefales virkelig hvis man skal prøve noe lignende! Det er masse fokus på pusteøvelser som hjelper all sirkulasjon i kroppen.

Etter vi var ferdige. Herregud for en fasinerende opplevelse. Susanne hadde sine første hele dager uten vondt i magen på flere år! Anette sin hud hadde klarnet skikkelig opp, og var på vei til å ordne seg helt. Begge kjente seg enormt mye lettere, sikkert også fordi dagene var over. Vi var helt i ekstase, og det var nesten for godt til å være sant. Utfordringen ble å summe seg sakte men sikkert tilbake til vanlig kosthold – men her fikk vi nå vite at vi skulle gå i 28 dager på en såkalt «post cleanse». Hurra!

Fargerik mix

Ettercleansplanen var en matliste med noen ingredienser vi skulle ha i oss hver dag, noen vi kunne spise, og en del vi skulle unngå helt. Det har definitivt ikke gått helt etter planen, men det er alltid en ny mulighet i morgen til å prøve å få i seg ekstra mye grønt og sunt! Nå som det har gått flere måneder kjennes det fortsatt ut som cleansen utgjorde en forskjell – ikke minst som en trygghet om at man har en «go-to» neste gang man føler seg litt gruff.

Noen dager inneholdt teene chiafrø for å hjelpe kroppen å frakte ut gammel gruff
Greit å være på cleanse i et paradis som Costa Rica!