Dailytalk: Susanne Bastviken

Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vår Dailytalk?
Hmm, jeg lurer på om det er fordi noen tenkte det hadde vært litt ålreit for dere å bli bedre kjent med oss bak Dailystory.

Nå må vi få et bilde, har du en bra selfie?


…også må vi få en dårlig selfie!Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vårt «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! Hva er din morgenrutine, og hvor lang tid bruker du på badet?

Takk, jeg er smigret. Hehe. Min morgenrutine er litt varierende, men nå for tiden har jeg drukket et stort glass lunkent vann med ingefær og sitron (gjerne en grønn juice hvis jeg er helt på G), meditert i 15 minutter, dratt på trening/gjort litt yoga hjemme, laget favorittsmoothie og stelt meg. Jeg tror jeg bruker 15 minutter på å gjøre meg klar med dusj, tannpuss, ansiktskrem, øyenbrynsgel og litt rufsing i håret.

Hva er din favorittduft?
Jeg liker aller best naturlige dufter, og har en liten sånn rull-på stick fra Costa Rica som lukter Palo Santo (hellig tre) som er helt uten kjemikalier og sånne kjipe saker som bare gir meg hodepine og allergi.

Hva vil du helst at mannen din skal lukte?
Rent!

Hva hører du på akkurat nå?
Jeg hører på Frank Oceans plate over alle plater Channel Orange på repeat. Jeg digger Majid Jordan, Khalid og flinke norske artister som Ylva, Emilie Nicholas, Kristian Kristensen, Philip Emilio, Cezinando, Tomine Harket, Arif. Åh jeg kunne ramset opp i evig tid!

Hva ser du på akkurat nå?
YouTube, Younger, Skam Austin og Blank. 

Take-away eller hjemmelaget?

Jeg spiser aldri take-away egentlig, men hvis vi snakker å spise på café/restaurant gjør jeg det gjerne der jeg kan få sykt digg plantebasert mat – raw food kaker, squashpasta, glutenfri pizza, taco, wok, smoothies, you name it. Ellers liker jeg å lage disse tingene selv når jeg har tid.

Hvilke 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?
Havremelk (helst Oatly iKaffe til å lage alt annet enn kaffe), banan, dadler, sitron, frosne bringebær.

Hva er din guilty pleasure?
Jeg føler meg egentlig ikke så guilty, men det er sikkert å spise «sunt» godis hver dag, enten det er sjokolade, kakao, kake, energikuler eller hva det skulle være. Jeg er helt sjokoladegal.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd i livet ditt?
Det må ha vært da jeg bodde i Brasil og var nabo med en favela hvor det tidvis foregikk heftige skuddvekslinger mellom politiet og dealerne. Vi lærte etterhvert å høre veldig godt forskjell på fyrverkeri og skudd.

Hva får deg til å gråte?
Filmer om dyr eller mennesker som ikke har det bra. Det knekker meg helt.

Når gråt du sist?
Det var faktisk i går! Følte meg ikke helt på topp sånn helsemessig, da blir jeg også veldig lei meg.

Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?
Ta det med ro, alt ordner seg faktisk akkurat sånn som det skal. Hvis kjipe ting skjer bringer det som oftest med seg noe godt eller noe du skal lære. Og ikke ta ting så seriøst – det er mulig å ha det gøy hver dag og å gjøre noe meningsfylt. (Sier det fortsatt til meg selv som 26-åring).

Har du hatt en stor drøm helt siden du var liten – som du ennå håper på å oppnå?
Jeg har alltid drømt om å få bruke all kreativiteten som bor inni meg – det startet med en intens drøm om å spille fiolin, og gikk over til en stor fotoglede og glede over vakre detaljer som kunst. Sammen med det drømmer jeg fortsatt om å bidra til å gjøre verden til et bedre sted!

Hva er den største tabben du har gjort?
Au her er det mye å ramse opp. Hva med den gangen jeg tryna langflat på rød løper på kinopremiere? Eller den gangen jeg tråkket på tåen til Prinsesse Victoria? Eller den gangen jeg sølte en hel isboks med syltetøy inni den nyvaskede seilbåten til stefaren min? Også var det en gang jeg skulle være sykt kul surfejente og pent gå ut av vannet foran noen boys – det ble heller en skikkelig kolbøtte under vann med brettet til værs, sand der solen ikke skinner og håret til alle kanter.. DM for fler :/

Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?

Jeg angrer jo litt på at de to tingene over skjedde, men det har bidratt til mye latter da (og noen tårer).

Hvilken side ved deg tror du ville overrasket andre mest?
Kanskje den siden av meg som tror på at det finnes så utrolig mye mer uti universet enn vi vet om?

Hva er det ved deg som nesten ingen vet om?
Jeg er et romvesen.

Tre mennesker, død eller levende du helst ville spist middag med?
Leonardo DiCaprio, Frank Ocean og Paulo Coelho.

Hva hadde dere snakket om?
Hvordan vi kan (må) endre oss for at kloden og de som skal bo på den videre skal få det bedre. Og hvordan vi kan bruke film, musikk, mat, bøker og andre kule ting +++ for å komme dit.

Hva hadde du servert?
Helaften av plantebaserte godsaker! Og kanskje noen drinker.

 
Hva bestiller du i baren?
Drikker veldig sjelden, men enten Gin Tonic eller vann (uten sugerør!!)

Hvem fikk du din siste SMS fra?
Fra en som skulle utbetale lønn! Hurra

Hva stod det i den?
At han skulle utbetale lønn.

Hvilket ord ville du brukt dersom du skulle beskrevet deg selv med ett ord?
Flawless.
Tulla. Bare klønete.


Hvem er ditt største forbilde, og hvem inspireres du av?
Jeg har ikke et stort forbilde men jeg inspireres av folk som bare gjør sin ting og tenker kritisk på sånn «man alltid har gjort det» og det alle andre gjør. Folk som er kreative og skaper sitt eget uttrykk, og folk som heier andre frem og skjønner at man selv ikke blir mindre god av det. Mamma er også skikkelig kul – hun har lært meg å alltid si ifra, være ærlig og er et stort forbilde som en viktig kvinnelig leder blant alle mennene i forsvaret!

Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?
Steder som ligger dypt i mitt hjerte: Lofoten, forskjellige strender i Brasil, Portugal, Costa Rica og norsk skjærgård.

Hvor går ditt neste reisemål?
Spania med ca 20-30 familiemedlemmer <3

Når alt er over – hvordan håper du at du vil bli husket?
Som en med et godt hjerte. 

Ditt beste råd til oss i Dailystory?
Fortsett å inspirere meg med alt det gøyale dere finner på, og la oss gjøre masse kule prosjekter sammen fremover!