Dailytalk: Anette Bastviken

Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vår Dailytalk?

Fordi jeg er så radikal og ønsker en verden uten engangsplast der alle er snille med hverandre og sånt og selvfølgelig fordi jeg er så heldig og få være med i dette fine magasinet ❤

Nå må vi få et bilde, har du en bra selfie?
…også må vi få en dårlig selfie!

Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vårt «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! Hva er din morgenrutine, og hvor lang tid bruker du på badet?

Tusen takk! Jag drikker lunkent vann med sitron, gjør litt yoga og setter på bra musikk. Har jeg sykt mye energi trener jeg. Så vasker jeg ansiktet, renser det, tar på krem og fikser øyenbrynene mine også er jeg helt avhengig av Korres hvit leppemade på leppene. Jeg bruker ikke så mye sminke til hverdags, men liker å bruke lang tid på å pynte meg når jeg skal ut eller noe spesielt. Også frokost og gjerne en digg kakao eller latte av Oatly barista. Morgener med god tid er de beste!

Hva er din favorittduft?

Jeg liker alt som lukter rent og naturlig.

Hva vil du helst at mannen din skal lukte?

Samme som over. Knekken for meg er folk som dundrer på med aftershave og parfyme.

Hva hører du på akkurat nå?

All mine – Kanye West!

Hva ser du på akkurat nå?
Jeg ser utrolig lite på TV, og har ingen god serie i livet mitt for tiden. Jeg har litt vanskeligheter med å sitte stille og se på en skjerm lenge i strekk. Men jeg elsker youtube og ser på alt fra matinspirasjon til zero-waste livsstil til law of attraction.
Take-away eller hjemmelaget?

Jeg elsker hjemmelaget ❤ Take-away har så sinnsykt mye plast, håper det blir bedre snart.

Hvilke 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?

Oatly barista, avokado, banan, rå kakao og dadler.

Hva er din guilty pleasure?

Den er ikke guilty, men jeg elsker kakene til Oslo Raw.  Ellers må jeg kanskje si det å reise. Det er ikke bra for miljøet men det gir meg så utrolig mye. Jeg klarer ikke å forestille meg et liv uten men jeg får faktisk dårlig samvittighet av å fly.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd i livet ditt?

Det må ha vært å miste en venn som stod meg så utrolig nær på en brutal måte. Jeg kan nesten ikke huske noe fra den tiden fordi jeg var så lei meg, men det har fått meg til å se på livet på en annen måte og sette mer pris på det fine ved det.

Hva får deg til å gråte?

Jeg gråter ikke så ofte, men hvis jeg er litt i overkant sliten eller har vondt i magen så kan det briste. Eller så kan det være av noe som er skikkelig fint også!

Når gråt du sist?

Jeg så en film fra Oslo Pride på Facebook som var så utrolig fin ❤

Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?

Jeg ville sagt at livet handler om å ha det bra og å bidra med noe positivt – ikke bare å yte for så å nyte som jeg føler veldig mange blir opplært til. Og at du ikke trenger å gjøre noe som helst bare for å please andre. YOU GO GIRL. PS vær glad i deg selv også.

Har du hatt en stor drøm helt siden du var liten – som du ennå håper å oppnå?

Jeg har alltid drømt om å starte noe eget og å være min egen sjef, og har alltid visst at det var slik det skulle bli, bare ikke hvordan. Jeg drømte også om å bli kunstner. Nå som vi driver Radical Broccoli føler at jeg endelig lever mer av det livet jeg har drømt om. Jeg våkner (nesten) hver morgen og gleder meg til resten av livet.

Hva er den største tabben du har gjort?
Haha, jeg har gjort veldig mye rart. Det jeg kommer på først er da jeg brakk foten på festival. Ellers er det en utrolig fin film av meg i våtdrakt og dykkerutstyr som hopper ned fra brygga og henger fast i en krok til de andre sin store forskrekkelse.
Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?

For eksempel så ble jeg altfor lenge i den forrige jobben min og at jeg lenge trodde jeg måte ha andres «velsignelse» for å leve slik jeg synes er inspirerende og givende, men ikke nødvendigvis normen.

Hvilken side ved deg tror du ville overrasket andre mest?

At jeg er veldig følsom. Eller kanskje det bare er meg det overrasker mest hele tiden!

Hva er det ved deg som nesten ingen vet om?

At jeg drømte om å bli forfatter i mange mange år. Da jeg bodde i Køben skrev jeg en hel bok med dikt og ville bare gå med pariserhatt og være kunstner. Jeg vurderte å droppe ut av studiene for å skrive bok, hahaha.

Tre mennesker, død eller levende du helst ville spist middag med?

Gabrielle Bernstein, Oprah og Gwyneth Paltrow.

Hva hadde dere snakket om?

Universet, detox hacks og hvordan vi kan redde verden.

Hva hadde du servert?
Vegansk digg mat. Jeg føler at den gjengen der trenger en god rødvin også.
Hva bestiller du i baren?

Hvis jeg først drikker – Corona eller GT. Jeg har også hatt lyst til å prøve naturvin veldig lenge. Aller best liker jeg å kjøre edrustil på byen. Det gjelder jo bare å ha det gøy uansett!

Hvem fikk du din siste SMS fra?

Min venn Gareth.

Hva stod det i den?

Nice 🙂

 
Hvilket ord ville du brukt dersom du skulle beskrevet deg selv med ett ord?

Sterk!

Hvem er ditt største forbilde, og hvem inspireres du av?
Det varierer så innmari, men jeg ser opp til folk sier hejdå til janteloven og gjør sin egen greie! Jeg beundrer også folk som gjennomfører ting og skaper noe vakkert. 
Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?

Jeg elsket Costa Rica og soloppgangen på Santa Theresa, men Hvasser er kanskje det stedet som får meg til å føle meg mest sentimental fordi det er så fint og bringer frem masse gode minner.

Hvor går ditt neste reisemål?

Spania på 80-årsdag og tidenes familieferie! Det kan bli intenst og gøy, men jeg elsker at vi er så mange. Familien min har virkelig vokst med årene!

Når alt er over – hvordan håper du at du vil bli husket?

Jeg håper at jeg virkelig kommer til å skape noe som inspirerer andre på en eller annen måte, enten det er å ta bedre vare på jorden eller å lære å bli glad i seg selv.

Ditt beste råd til oss i Dailystory?
Gi av dere selv og fortsett å inspirere!