Energikuler med supermat!

 

Energibiter, energikuler eller bliss balls er virkelig verdens beste snack. Hvis du ikke har smakt noe lignende bør du absolutt prøve neste gang du får sjansen. Disse er søte, lette å ha med som en nødsnack når blodsukkeret synker eller som en nydelig liten boost før trening.SONY DSC

 

Energibiter med supermat:
15 dadler
1 kopp valnøtter
1/2 kopp kokosstrø
1 ss Cocosa kokosolje

Supermat til topping:
Supernature rå kakao
Supernature rå kakao + Supernature kakaonibs
Supernature spirulina
Supernature bipollen
Supernature gojibær

Fjern daddelstenene. Kjør dadlene, valnøttene og kokosstrøet i foodprosessoren til de er klissete nok til å forme som små kuler. Topp dem med det du ønsker, og sett dem inn i kjøleskapet i én time til de stivner. De kan også fryses ned hvis du orker å vente. Kos deg – og les gjerne om de ulike supermattypene nedenfor.SONY DSC

De ulike typene topping vi har inkludert her gir alle noen herlige helsefordeler fordi de er så rike på vitaminer og mineraler. De er alle med på å gi deg litt ekstra energi og glød.

Bipollen

Bipollen har en søt, distinkt smak, og kan brukes som søtning på smoothies, kaker, i granola og på energikuler. Det har et høyt innhold av plantebasert protein, B1 vitamin og sink,og er kjent som en av superurtene brukt tidligst innen kinesisk medisin.

Gojbær

Disse små bærene er opprinnelig fra kina, og har blitt brukt i over 2000 år innen kinesisk medisin, særlig for å opprettholde en fin hud, normalt syn og normale slimhimmer. De er rike på vitamin A og antikosidanten vitamin C.

Kakao & kakaonibs

Vi har skrevet en hel del om rå kakao før – sjekk her!

Spirulina

Spirulina er for oss selve moderen av supermat, og det kalles også for «naturens mest perfekte mat» og «et mirakel fra havet«. Det er en blågrønn alge full av protein, vitamin K, krom og jern. For deg som ikke spiser animalske produkter er det en super kilde til protein.

Kokosolje

Vi bruker Cocosa Extra Virgin kokosolje. Koksolje gir deg stabile fettsyrer, og har en fantasisk tropisk smak som gjør godt for kropp og sjel. Vi bruker olje i matlaging, men også til hudpleie. Du kan for eksempel lage en hårmaske av kokosolje, eller smøre det på kroppen etter en dusj.

Kos dere med maks energi i sommer!

Du finner alle produktene på Soma.no eller så kan du se etter Cocosa eller Supernature på din nærmeste velassorterte butikk eller helsekost. Følg gjerne Soma på Instagram for masse deilig helseinspirasjon.