Sommerakevitt – servert avkjølt

 

Sjømat smaker bare helt nydelig nå på sommeren. Det å samle venner til hyggelige lag, blir garantert vellykket.

Sjømat «gjør seg» selv, og er enkelt å servere. Om du har reker, krabbe, hummer, eller østers, så kjøpes de ferdige og serveres med feks majones eller aioli, sitron og godt brød. Ingen koking, ingen steking. Bare å nyte.

Hva skal serveres til alle disse godsakene? Hvitvin som Chablis og Sancerre er klassiskere og fungerer alltid. I tillegg synes jeg rosévin også passer ypperlig. Hvis man ønsker noe nytt, prøv sommerakevitt. Gjerne godt avkjølt servert i små glass med stett, så stilen blir elegant. Og – du kan ha både vin og akevitt på bordet, så gjestene velger etter smak og humør.

Velkjente Eyvind Hellstrøm lanserer en virkelig god akevitt laget med ingredienser fra Grimstad. Den blanke akevitten Hellstrøm dufter som en mild sommerbris og er smakssatt med håndplukkede ville urter, tang fra skjærgården og lyng fra heiene innenfor, og er med andre ord noe så sjeldent som en terroirpreget akevitt – i en flott vakker flaske.

Flasken har vunnet flere designpriser, og er utviklet av designbyrået Olssøn Barbieri og illustrert av den anerkjente norske illustratøren Bendik Kaltenborn, som tegner fast for blant annet The New Yorker. Det innovative flaskedesignet fanger essensen i en magisk midtsommeraften – årets lengste dag og korteste natt, innhyllet i overtro, mystikk og spådommer om alt fra kjærlighet til meteorologi. Temaet har mang en gang vært portrettert av mange norske billedkunstnere opp gjennom historien.

Den transparente smaragdgrønne flasken gir assosiasjoner til både trylledrikker og eliksirer. Den vakre utsmykningen går rundt hele flasken, og i kombinasjon med det transparente glasset oppstår et vakkert samspill mellom forside og bakside, og mellom lys og skygge. Særlig når sola skinner på flasken oppstår et magisk spill, hvor ulike elementer fremheves avhengig av hvor lyset treffer.

Hellstrøm Sommer har varenr 7629502 og koster kr 369,90 for 50 cl