24 timer i NYC som en lokal


Kanskje skal du på en kjapp jobb visitt eller har en mellomlanding i New York på vei til en annen destinasjon. Jeg skal i hvert fall vise deg hva du kan gjøre for å få mest ut av et 24 timers opphold i denne storbyen og selvfølgelig på ekte lokalt vis.

Du våkner mest sannsynlig i en stor fluffy hotellseng, med mindre du har leid en dyr airbnb litt utenfor byen som du allerede angrer på. Har du ikke frokost inkludert så kan du være glad for det nå for det finnes ikke mange andre byer med like mange fristende frokost steder som denne.

 


Frokost 

Ta turen til The Butchers Daughter I West Village for en smakfull, herlig og sunn start på dagen. Bestill en avokado toast med poached egg om du vil samt blåbær scones med syltetøy. Føler du ikke for å sette deg ned så kjøp med deg en bagel fra en vogn eller en croissant fra Le Pain Quotidien.  (Andre frokosttips finner du her.)

Ta deg en tur rundt i det koselige nabolaget og kjøp deg en cappuccino med mandelmelk på Tobys Estate før du trasker videre til Casa Magazines for å kjøpe med deg et par kule blader som de mest sannsynlig ikke har der du kommer fra. Gå østover mot East village innom Beacons Closet på 13 gate, en liten vintage perle, der kun de som leter finner. Herfra kan du ta turen sørover mot Washington Square Park og titte på folkelivet eller til hundecafeen Boris & Horton i East Village hvor du kan spise bananbrød og drikke matcha latte mens du koser med storbyens firbente og kjøper teite amerikanske hundesnacks som popcorn og cupcakes til det trofaste familiemedlemmet som venter på deg hjemme.


Lunsj 

Det er tid for lunsj og du befinner deg et eller annet sted mellom Soho og Union Square, med mindre du har latt turisten i deg ta overhånd og er på vei til et outlet i New Jersey! Ta turen til Epistrophy i Soho for deilige salater, pasta, blåskjell, pannekaker eller friske drinker, Seamores for en mimosa, lobsteroll og grønnkål salat på ekte New York vis, Maman for croissanter, kaffe, quiche og salater eller Westville i East Village for avokado toast, grillede grønnsaker eller burger. Skulle du ha blitt veganer over natten så er det ikke så dumt å sjekke ut By Chloe for en vegansk burger, en mac and cheese til å dø for eller verdens beste sjokoladekjeks som fort kan være lurt å ta med seg tilbake til hotellet når armene er lange av shoppingposer og øyelokkene tunge av jetlag.

 

 


Middag
 

Middag spiser man sent i denne byen, så jeg regner med at du har vært innom hotellet og skiftet til den nye vintage skatten du fant eller byttet til basic plagget du kjøpte på H&M som du lovet deg selv å ikke kjøpe noe på fordi de har H&M hjemme også. Frister det med taco og margeritas så anbefaler jeg å stikke snuta innom Tacombi i Soho hvor de serverer deilig meksikansk mat ut av en liten taco van dekort med lyslenker og fargerike mosaikkfliser. Har du lyst på stenovns pizza med ordentlig cripsy bunn og et glass rødvin kan du besøke Emporio eller Rubirosa, også i Soho og skulle du få lyst på indisk kan jeg meddele at stedet å spise på er Old Monk i East Village! Frister det med crispy rosenkål, burger eller stekt laks kan The Smith være midt i blinken for deg. Her har de også en retro fotoboks i kjelleren for dem som vil forevige kvelden. Andre steder som er verdt å sjekke ut er Thursdays Kitchen i East Village, Jajaja på Lower East side, ABC Cocina ovenfor Union Square og Bennys Burritos i West Village.

 

 

Drink & dessert

Middagen er inntatt og du er klar for en dessert eller hva med drink? Befinner du deg i East Village må du love meg å stoppe innom Van Leuwen for en is! Her har de alt fra cookies and cream til salted caramel og peanutbutter chocolate chip! Begynner det å bli sent med du rekker en drink, hva med å stikke innom The Garret i East Village, eller Lady Bird i samme nabolag, her har de faktisk en vegansk sjokoladefontene og gode drinker! Hvis du er så heldig å være i storbyen på en sommerdag så ta turen til Mr. Purple på Lower East side for en øl i solnedgangen eller Le Bain i Meatpacking for en crepe med utsikt utover byens mange tak. Hvis du skulle føle for å være ekstra lokal så ta med deg en gjeng, et teppe, en kortstokk og en flaske rødvin i Tompkins Square park og slå deg ned sammen de andre i nabolaget. 

24 timer i New York er ikke nok for noen, men kommer du deg igjennom dette døgnet kan jeg garantere at du bestiller et lengre opphold så fort sjansen byr seg. Det er en grunn til at de som flytter hit har vanskeligheter med å forlate, det finnes nemlig ingen byer som gjør at du føler deg like levende som denne!