Eksperimentér med cocktails!

Om du ikke allerede har falt pladask for en ny generasjon med akevitt, kommer disse cocktailene garantert til å inspirere deg!

Interessen for nordisk og tradisjonsrikt brennevin har eksplodert blant verdens bartendere de siste årene, og kommer som en naturlig konsekvens av det nynordiske kjøkkens utbredelse over hele verden. Men som følge av akevittens lange og tradisjonsrike historie som nasjonalbrennevin i Skandinavia ble den lenge ikke sett på som noen naturlig cocktail-ingrediens her hjemme – tvert imot ble nok akevitt heller oppfattet som et rimelig uspennende og traust brennevin.

Nå har imidlertid pendelen svingt, og særlig blank akevitt blomstrer i barmiljøene også i Norge. Vi ser en fornyet interesse for lokale ingredienser og tradisjonelle drikkevarer, og akevitt omfavnes nå av en ny generasjon nysgjerrige norske bartendere som noe av det hotteste man kan eksperimentere med.

Bartender Filip Åbom har her komponert en rekke gode cocktails med Hellstrøms Sommerakevitt. Filip er barsjef på Grand Hotel og sees i den nye lobbybaren Othilia. Her er man velkommen fra 12 til 12 hver dag, og på fredags- og lørdagskvelder forvandles den til en av Oslos beste cocktailbarer.

Enchanted Evening Daiquiri: 
6 cl Hellstrøm Sommer, 3 cl ferskpresset limejuice, 2 cl ferskpresset eplejus, 2 cl enkel sirup 2:1
Garnityr: Frisk dill. Glass: Cocktail Coupe

Slik lager du «Enkel sirup 2:1» (sukkerlake)
Hell 1 del vann i en kasserolle og kok opp. Tilsett 2 deler sukker, rør rundt og la det småkoke på svak varme til alt sukkeret er oppløst og du har en blank væske.

 

Mint-To-Be Midsummer Mojito
4 cl Hellstrøm Sommer, 2,5 cl ferskpresset limejus, 1,5 cl enkel sirup 2:1. 5 persilleblader og 5 mynteblader. Fever Tree Premium (eller annet usøtet sodavann) Rist, dobbeltsil og hell i et glass med isbiter.

Garnityr: Ferske persilleblader
Glass: Highball

 

Hellstrøm Aquavit & Tonic
4 cl Hellstrøm Sommer, 10 cl Fever Tree Premium Indian Tonic Water (eller annen usøtet tonic)

Hell akevitten i et glass med isbiter og topp med tonic.
Garnityr: en sitronskive (valgfritt: agurkskive eller dill og havsalt)
Glass: Highball

Bagatelle
3 cl Hellstrøm Sommer
3 cl Cocchi Rosa Americano
0,5 cl Kimerud Raspberry Elixir (kan erstattes med hjemmelaget bringebærsirup eller annen bringebærsirup med lavt sukkerinnhold)

Rør og hell i et glass med en stor isbit.
Garnityr (valgfritt): sitronzest
Glass: Old Fashioned