Mini food-guide fra København!

København er for meg et mekka av ulike restauranter og matopplevelser – man kan prøve, prøve og prøve nye ting, men kommer liksom aldri helt i mål! Når man er der for en så kort periode så er det lett å gå for det safe, og det man vet er innertier uansett – men utenom disse er det også et hav av andre alternativer!

Første kvelden var vi på Sticks n sushi – en kjede i Køben som kanskje noen vil si er litt kommersiell og kjip, men jeg syns det funker like bra hver gang! Du kan mikse og trikse mellom alt du ønsker deg og de har en stor god meny hvor alt smaker superdigg! Har aldri blitt skuffet. Anbefaler trøffel blomkålen før sushien.

Souls: Uformell restaurant med sunn mat – ikke det mest spennende stedet men maten er nam! Oppdaget her hvor godt det kan være med iced matcha latte. Dobbelnam – dette skal lages på hjemmebane og!

The Union kitchen: Uformelt, relaxed og koselig sted med SUPERGOD lunsj-mat. Smakene var helt nydelige, og vi gikk begge over gjennomsnittet mette fra bordet. Feta og vannmelon salaten er å anbefale!

 

Llama: En av de beste middags restaurantene jeg vet om! Et sharing latinamerikansk konsept med helt vanvittig god mat. Spesielt cevichen og blekkspruten (og jeg som egentlig ikke liker blekksprut)! Interiøret er også supergøy og drinkene er verdt å prøve!

42 RAW: Dette er en kjede, og veldig «grab and go» – men maten er supergod syns jeg og blir aldri skuffet! Både acai bowlen og matcha bowlen er å anbefale og smoothiene er superdigg! Vi stoppet her for en kake og noe å drikke midt på dagen mellom slagene – helt perfekt!

 

Mad og Kaffe: Første gang jeg prøvde frokosten her, og jeg er fullstendig solgt! Du velger mellom 3, 5 eller 7 retter (anbefaler 5 eller 7) også får du mange små boller på et brett med det du velger. Drikke kommer utenom. ELSKET konseptet, og maten var stein god!

Utenom de vi fikk besøkt denne gangen vil jeg også anbefale noen jeg har vært på ( og ikke vært på) tidligere:

GEIST: Must go til middag – utradisjonell mat i superkule omgivelser!

Bowl market: Hvis du er like glad i grøt som meg, er denne et must! Du får rikelige porsjoner og menyen er supercool. Mekka for meg!

Torvhallerne: Dette er et slags foodmarket med mange ulike restauranter å velge mellom. Utrolig koselig!

Hafnia: Super healthy frokost/brunsj sted med alt du kan tenke deg av morsomme nye og sunne alternativer.

Neighbourhood: Never been, men vil dra neste gang – gikk forbi dette og angret oss nesten for at vi ikke skulle ha pizzakveld! Økologisk pizza med drinker som er verdt og prøve har jeg hørt!

Grød: Utrolig nok har jeg heller ikke vært her – visstnok veldig grab and go, med spennende alternativer på grøt! Next time!

Sidecar: Frokost/brunsj! Heller ikke vært her, men hørt at det skal være noe for min smak. Vegansk option!

Manfreds: Casual middagsted – super spennende meny med sustainable food høyt på lista! Mye vegetar, men dette tenker man ikke over.

Cafe Victor: En «cult» klassiker I København. Ekte dansk, supercosy og tradisjonelt!