Sommerlige cocktails med «drue-gin»

Bli med til Andre til Høyre på Youngstorget og bartender Anne Maurseth. Hun har skapt en bar innredet som sitt hjem.

I det superhyggelige lokalet tryller Anne frem noen kreative drinker.

–Jeg liker at hver drink jeg lager, skal være en smaksbombe, og gjerne i et format man ikke har fått servert før. Som et spennende kapittel i en bok, eller et avantgardekostyme i en kleskolleksjon. Jeg henter inspirasjon fra hele verden, sier Anne mens vi sitter i det personlige lokalet.

Denne gangen bruker hun gin som ingrediens, men ikke hvilken som helst gin. Denne nye gintypen er laget på franske vindruer som heter Sauvignon Blanc, kjent for vinstilen Sancerre i Loire.

Sorgin er en såkalt premium Gin, smakstilsatt med ekstrakt fra grapefrukt, lime, sitronskall, fiol og knopper fra solbærbusker. Servert avkjølt i elegante høye glass, smaker den nydelig.

Sabine fra vinprodusent François Lurton er i Norge og presenterer gin-nyheten. Sabine har sin opprinnelse fra Baskerland og hennes kallenavn er «Sorgin» som på baskisk henviser til den som er glad, utrettelig og «forhekset» danser natten lang. Sabine har sin bakgrunn fra mote og tekstildesign, og synes Sorgin er en kreativ bruk av vindruene som François Lurton er kjent for.

 

Sammen med Anne på Andre til Høyre serveres tre nydelige cocktails. Jeg smaker på den første som heter Spellbound, og jeg blir virkelig trollbundet. Smaken er frisk og nydelig. En ny favoritt?

Anne forteller hvordan den komponeres. Her er ingrediensene:

50 ml Sorgin, 30 ml lime juice, 20 ml vanlig sirup, litt Peychaud bitters. Druer til pynt

Bland ingrediensene av gin, lime juice og sirup, tilsett litt Peychaud bitters og pynt med druer.

The Secret Garden er neste drink, med fiolett fargetone, og pyntet med lavendel og rosmarin. Det blir smaken av Provence.

 

Ingrediensene er: 40 ml Blue Sorgin infusert med erteblomster som avgir farge, 3 cl Tonic. Lavendel og rosmarin til pynt.

Bland sammen gin og tonic i et glass med isbiter, pynt med lavendel og rosmarin.

–Den smakte fremragende, syntes franske Sabine.

Neste drikk heter The White Witch, og lever opp til navnet med lekker bitter touch.

Ingrediensene er 40 ml Sorgin, 30 ml Leonce Vermouth, litt juice av grapefrukt, litt grapefrukt skall.

Bland gin og vermouth, ha i litt grapefrukt saft og vri litt av grapefrukt skall i drinken. Skall har nemlig litt eteriske oljer i seg som gir en fin bitter vri. Pynt med skallet på kanten av glasset.

Dette er en elegant cocktail for alle som vil teste ut en original smak.

Jeg er glad i vin, men friskheten fra disse drinkene smakte fortreffelig på en var, sommerdag.

Hvis man vil prøve Sorgin cocktails, har gin’en varenr 8131301 på Vinmonopolet. Sorgin er den første franske gin destillert av druetypen sauvignon blanc.