Scampi-middag i varmen!

 

Om sommeren er det deilig med lette middager, spesielt med varmen nå i sommer frister det mer med salater og lett mat fra havet. Jeg er ikke spesielt fan av reker, har prøvd å like det i mange år, men egentlig gitt opp.

Scampi derimot, elsker jeg!. Det handler kanskje om måten det er tilbredt på.. Masse hvitløk og chilli, mmm.. Ja, takk! Det eneste som tar tid med dette måltidet er scampien som må tines, med mindre man kjøper den fersk.

Dette trenger du for 2 pers ;

400 gr Scampi
5-6 Fedd hvitløk
1 Chilli
1 Stor blomkål
Olivenolje
Smør
1 Squash
Parmesan ost
Lime
Koriander
Salt og pepper

Mariner scampien med 2 ss olivenolje, salt, pepper, 1 finhakket chilli, litt revet limeskall og 4 fedd hvitløk. Jeg liker masse hvitløk, så kan hende 2 fedd holder for de som ikke liker for sterk hvitløk smak. Sett scampien i kjørleskapet og la den marinere, jo lenger jo bedre. Hvis du har dårlig tid, er det heller ikke krise om du ikke rekker denne prosessen, da kan du ha scampien direkte i stekepannen med litt olje, hvitløk og chilli. 

Skjær opp blomkålen i litt mindre biter, sett på en kjele med vann og ha oppi blomkålen når vannet koker. Kok blomkålen til den er myk.

Hell av vannet og la blomkålen ligge og holde seg varm i kjelen.

Stek scampien på relativt høy varme i 3-4 minutter, den skal ikke kokes! 

Skru ned varmen og ha oppi squashen. Jeg bruker et redskap som heter spirelli, men hvis du ikke har dette kan du bruke en osteriver. Squashen skal ikke stekes, bare varmes litt sammen med scampien. La scampien og squashen holdes varm under ett lokk til resten av middagen er klar. 

Tilbake til blomkålen. Ha oppi 2 fedd hvitløk, 1 ss smør eller olje og 50 gr raspet parmesan ost. Kjør blomkålen i en food prosessor eller med en stavmikser til den er jevn og fin pure. Tilsett til slutt salt og pepper.

Topp retten med litt koriander og fersk limejuice.

Håper det smaker!
#foodbyeline

 

 

//English
During summer its nicer with light dinners, especially with the heat now these days, it’s more tempting with salads or light food from the sea. I’m not a huge fan of prawns, I have tried to like it for many years, but honestly I have given up. Shrimp on the other hand, I love! It may be about the way it is prepared. Lots of garlic and chilli, yum yes, please! The only thing that takes time with this dish is that the shrimp must be thawed, unless you buy it fresh.
This is what you need for 2 servings:
400 gr shrimp
5-6 cloves of garlic
1 chili
1 large cauliflower
olive oil
butter
1 squash
parmesan cheese
lime
cilantro
Salt and pepper
Marinate the scampi with 2 tablespoons olive oil, salt, pepper, 1 chopped chilli, slightly grated lime and 4 cloves of garlic. I like loads of garlic, so 2 cloves is enough for those who don’t like too strong garlic taste. Put the shrimp in the refrigerator and let it marinate, the longer the better. If you don’t have time, it’s ok to skip this process, then you just put the shrimp directly in the frying pan with some oil, garlic and chili.
Cut the cauliflower into smaller pieces, boil water and put the cauliflower in when its boiling hot. Boil the cauliflower until it is soft.
Pour out the water and leave the cauliflower in the bowl with a lid on to keep it warm.
Stir the shrimp on relatively high temperature for about 3-4 minutes, do not cook it!
Turn down the heat and add the squash. I use a tool called spirelli, but if you do not have this you can use an grater. Do not cook the squash, just heat it up with the shrimp. Leave the shrimp and the squash under a lid until the rest of the dinner is ready.
Back to the cauliflower. Sprinkle 2 cloves of garlic, 1 tablespoon of butter or oil and 50 grams of grated parmesan cheese. Run the cauliflower in a food processor until it is smooth and fine. Finally add salt and pepper.
Top the dish with some cilantro and fresh lime juice.
Hope you like it!
#foodbyeline