AGs Hage 🍇

I løpet av mine 17 år som frisør og sminkør har jeg fått muligheten til å teste mange forskjellige hårprodukt- og sminkemerker. Flest hårprodukt, siden jeg har vært fullstendig besatt av Glo Skin Beauty siden 2005, som dere sikkert har merket.

På frisør-reisen gjennom Oslo by fra Nikita Karl Johan og Øvre Slottsgate, via Nikita Vision på Frogner, videre til en kort affære på Gary Baker bak slottet, tilbake til Frogner og Artistina Studio, til en enda kortere affære bak slottet på Inch, for så å havne på Gevir på Løkka, har jeg fått testet like mange hårproduktmerker som gatenavn. Kerastase var der i begynnelsen og Kerastase var der på «slutten». Det var godt å komme til Kerastase igjen på Gevir, etter mange år uten på min reise rundt i byen.

For 3 år siden bar det ut på reise igjen. Jeg forlot Gevir og tok denne gangen kun med meg sminke- og hårstylingbagen.

AGs Hage AS kontoret ligger midt på. Midt i Oslo. Midt mellom øst og vest, midt mellom nord og sør, midt mellom Frogner og Løkka, midt på Akers Elva. Midt mellom Alexander Kiellands Plass og Vulkan. Kan ikke bli mer sentralt, egentlig. Planen med å forlate Gevir og legge igjen saksa mi, var for å ta en «Planlegge-egen-sjappe-permisjon» fra den klassiske frisørdriften. Jeg ville prøve frigi litt tid til å planlegge min egen sjappe. Lage en ny etappe på denne frisør-reisen. For å ha til salt i maten og holde nettverket (og fingrene) varme, har jeg de siste 3 årene kun jobbet som sminkør og hårstylist, og kun frisert de jeg styler regelmessig. Jeg lukket en dør på gløtt og håpet på nye og spennende, åpne dører. Det var litt skummelt, men også veldig deilig. Sunt skal det også være, har jeg hørt.

I denne «permisjonen» min måtte jeg ha et sted å stå med alle disse damene mine, med alt utstyret mitt og for få følelsen av å gå på jobb. Jeg syklet forbi en tom liten perle rett nedenfor Alexander Kiellands Plass med en god gammaldags lapp på vindu: Til leie. AGs Hage AS hadde herved fått et kontor!

I de tre siste årene som jeg kun har jobbet freelance ute på styling har jeg ikke solgt noen produkter, men jeg bruker de på alle jeg styler. Produktene ligger i stylingkofferter og på kontoret. Jeg holder meg oppdatert og tester nye produkter, alt fra sjampoer til kurer, sprayer og oljer. Det er mye Kerastase, Shu Uemura, Oribe og herreserien Depot. Dette er fine ting jeg hadde tilgjengelig på Gevir, som jeg tok med meg videre til kontoret.

En nyhet jeg fikk tilsendt fra L’Oreal passer fint å trekke frem i disse grønne tider, nemlig Kerastase sin sjampo, balsam og kur, i serien Aura Botanica. Denne nye favoritten er virkelig en flott ny produktlinje i den enorme serien til Kerastase.

Aura Botanica- serien er uten sulfat, silikon og parabener. Det er 98% naturlig utvunnet og de to resterende prosentene er til kun for duft og konservering.
Ifølge Radical Broccoli er de også uten snikplast i produktet. Det liker vi! Det er to varianter av sjampo, balsam og kur. Denne ene er fin for de med naturlig og lett sensitivt hår og den andre er med ekstra næring for de med veldig tørt hår, og som tåler mye pleiestoff. Næringen kommer fra kokosnøttolje og arganolje. Aura Botanical-serien bekjemper friss og gir glans, samtidig som den gir en lett følelse i håret. Foruten om sjampo, kur og balsam, har serien også en olje og sprayolje. Disse er fine for de med tråere, normalt tørrere hår og krøller, da disse hårtypene tåler mer pleie enn f.eks sånne som meg som har mindre hår på hele hode enn venninna mi har lugg.

Nå sitter jeg på ferie og bekymrer meg for at hagen ikke får nok vann og næring. Det må vaskes ned og ryddes i hyller og skap. Mange tror at AGs Hage faktisk er hjemme i min egen hage eller leilighet, noe som egentlig hadde vært veldig koselig. Det gikk noen måneder etter at jeg slutta på Gevir der jeg enda ikke hadde fått meg kontor. Da hadde jeg bl.a Tone Damli og Jenny Skavlan forran speilet i stua flere ganger for sminke, en styling jobb med Universal Music og en høygravid og meget tålmodig Camilla Abry opp ned i badekaret for å skylle ut foliestripene jeg hadde satt i mens hun satt på en pinnestol ved kjøkkenbordet. Ikke det helt ultimate. Men veldig koselig.

Planen var å være i denne «permisjonen» i ca ett år. For det var planen å få til mi eiga sjappe på den tiden. Så jeg skulle i hvertfall ikke bruke en krone på møbler og greier i det nye kontoret. Jeg brukte ting jeg hadde fra før og fant ting på Finn.no. De store speilene mind er naboens garderobedører som de skulle kaste, hyllene mine er gamle eplekasser satt sammen fra fruktgården til mamma og pappa, bordet er en billig plate fra Maxbo som står på to arbeidsbukker Frode hadde i kjelleren. Og slik er det med alt i AGs Hage. Jeg er oppvokst på en gård hvor det er grønt og frodig over alt. Mamma er over snittet glad i blomster og hun har krukker og planter på alle kanter hvor det går an å stå en form for groende grønt liv.

Dette har nok smittet over på meg. Og det var nok de grønne plantene som i sin tid i 2011 gjorde at jeg sendte en melding til Agnes og spurte om jeg kunne få lov å flykte dit fra salongen jeg da jobbet i. Jeg sto med panna i Gevirs vindu en kveld i 2011 og tenkte at jeg digga at de hadde masse grønne planter i salongen- her kan jeg nok klare å jobbe. Det minna meg om trygge, grønne hjemme. Nå er grønne planter å finne på nærmest alle de hippeste salonger og barer. Prindsens Hage er et godt eksempel på et artig sted med mye grønt og morro for hele familien. Taket på Cocktailbaren Oslo Botaniske er så og si gjengrodd av hengeplanter. Jeg håper det ikke kommer en mottrend på denne grønne bølgen.

En litt tankefull AG som samme dag hadde fått nøkkelen til det nye kontoret og de nye tidene.

I boden fant jeg en gammal dør og Frodes to arbeidsbukker. Jeg var desperat etter et bord da jeg hadde en stylingjobb samme dag som jeg tok over. Døren har nå blitt byttet ut med en diger plate fra Maxbo. Større enn noe bord jeg fant på nettet og gratis i forhold.
Jeg elsker arbeidsbordet mitt. Det har tegninger og signaturer, tagger og dikt, pizzaflekker fra de diggeste pizzaene på Tranen og Buns’a fra Kamai. Alle kan få tegne. Det glitrer i øya på kids som kommer innom, også på Yonus, som har tagga aller mest i sjappa mi. På bordet, på veggen og ikke minst på vinduene mine:

Taver det man haver. Min kompis Stian kom kjørendes fra Stårheim med en haug av eplekasser fra gården hjemme. Slik såg hylla ut de første ukene.

Til høsten skal hagen utvides til en hel plantasje- det blir spennende det! Med mange flinke gartnere!