Dailytalk: Gunn-Turi Ådnegård

 

Gunn-Turi er en inspirerende, kreativ og skarp dame med en utstråling som skinner på lang avstand. Hun har startet opp en av Norges første raw-food caféer, Blended, hvor de serverer fristende, økologisk og veldig bildeverdige retter med levende ingredienser rett fra naturen. Vi har snakket med Gunn-Turi om hennes favoritter, guilty pleasures og hvordan hun vil bli husket når alt er over. 

Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vår Dailytalk?
Tror det er fordi jeg er gründer av Blended? Og kanskje er jeg så heldig at dere liker maten litt også?

Nå må vi få et bilde, har du en bra selfie?

Ferieselfie

 

…også må vi få en dårlig selfie!

Var ganske fornøyd med denne selfien, -helt til moren min syntes det var morsomt at smoothien matchet håret mitt…

Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vårt «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! Hva er din morgenrutine, og hvor lang tid bruker du på badet?
Takk, så hyggelig å høre! Setter alltid på morgenmusikk som vekker meg opp, og passer på at jeg ikke tar på kontaktlinsene før etter jeg har vært i dusjen- så har jeg våknet litt før jeg ser meg selv helt klart. Jeg renser og smører alltid huden med økologiske kremer før jeg sminker meg, og bruker ca 20-30 min på badet.

Hva er din favorittduft?
Jeg elsker variasjon og har ingen favorittdufter, men valget faller veldig ofte på naturlige tre-dufter.

Hva vil du helst at mannen din skal lukte?
Skal helst lukte akkurat passe lite og mye, gjerne skog og fjell, men Acqua di Parma Colonia er også god.

Hva hører du på akkurat nå?
Hørte Max Oazo ft Cami med Wonderful Life i ferien, – gir meg happy feriefølelse langt inni hjerterota.

Hva ser du på akkurat nå?
Har ikke sett på TV den siste måneden, været har vært altfor fint! Men jeg har ikke fått med med The Handmaid’s tale ennå, så den står på listen for mørke høstkvelder.

Take-away eller hjemmelaget?
Hjemmelaget take-away? Jeg lager mat hele dagen for kafeen, så når dagen er over er det digg å kunne ta med rester hjem.

Hvilke 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?
Hjemmelaget kokosyoghurt, fermenterte grønnsaker, sitron, ingefær og havremelk til kaffen.

Hva er din guilty pleasure?
Får egentlig ikke så dårlig samvittighet av mat, da det jo er et valg jeg har tatt fordi jeg har lyst til det. På vinteren spiser jeg mørk sjokolade nesten hver dag, og det hender jeg smaker på samboerens smågodt eller kjøper meg en Troika som jeg nekter å dele.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd i livet ditt?
Tror det må være når det brant i huset vårt når jeg var liten, vi måtte løpe ut i snøen i sokkelesten for å komme oss i sikkerhet. Jeg kunne se hvordan flammene slikket ut gjennom vinduet på huset og alle klærne mine brant opp.

Hva får deg til å gråte?
Mye! Fine ting, triste saker, og bedøvelse hos tannlegen. Sjelden jeg hulk-gråter heldigvis.

Når gråt du sist?
Tårene rant for litt over en uke siden, det var en som stod meg nær som skuffet meg, men vi fikk en god samtale og det ordnet seg.

Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?
Ikke vær så redd, -you can do it girl!

Har du hatt en stor drøm helt siden du var liten – som du ennå håper å oppnå?
Jeg hadde egentlig ikke så mange drømmer som liten, hadde en kort drøm om å bli operasanger, men skjønte fort at andre hadde større talent enn meg.

Hva er den største tabben du har gjort?
Jeg er kjent for å være ganske klønete og distre, og på videregående var alle flausene mine en snakkis som gikk foran meg, og det gikk opp for meg at jeg var over snittet klønete da de fleste ferskingene på VGS allerede visste hvem jeg var når jeg presenterte meg for de… de hadde hørt alle historiene om meg
Og så var det jo ikke så veldig gøy da jeg i en tidligere jobb ikke kjente igjen Linn Ullmann og klarte å idiotforklare henne med ett sitat av noe Liv Ullmann en gang hadde sagt…

Ofte så tror jeg tabber er til for å skape vekst, for eksempel den gangen jeg helte vann i en stor batch med smeltet temperert sjokolade istedet for å helle vannet i vannbadet. For å redde sjokoladen som da egentlig var ødelagt, laget jeg en fyldig sjokolademousse istedet. Jeg serverte den med rørte bringebær, og den ble supergod!

Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?
Jeg har blitt til en av de mange som angrer mest på det jeg aldri gjorde. Jeg ville hatt større tro på meg selv og turt å kaste meg på de sjansene jeg har blitt tilbudt. Jeg prøver stadig å bli bedre på dette, og hadde nok ikke åpnet min egen bedrift om jeg ikke hadde forsøkt å lære dette.

Hvilken side ved deg tror du ville overrasket andre mest?
Jeg får ofte høre at folk blir overrasket over at jeg ikke er så bastant som de tror, siden raw food, supermat og ernæring av mange blir oppfattet som litt radikalt. Det er noe av grunnen til at jeg kaller bedriften for Blended, jeg tror på en variert livsstil som ikke er for ekstrem hverken den ene eller andre veien.

Hva er det ved deg som nesten ingen vet om?
At jeg elsker å kjøre fort.

Tre mennesker, død eller levende du helst ville spist middag med?
Jeg skulle gjerne likt å hørt hva som gikk gjennom hodet til John E Franz som oppfant Roundup og jobbet i Monsanto hele livet sitt. Jeg tror Gro Harlem Brundtland gjennom et langt liv har en del kloke tanker om sykdom og miljø som kan være verdt å lytte til, og så ville jeg invitert Stella McCartney for miljøinspirasjon, fashion og glam.

Hva hadde dere snakket om?
Vi skulle snakket om miljøvern, kosthold og kloden, og hvilke forandringer man kan gjøre fremover for å ta vare på den og ikke minst menneskene som bor på den.

Hva hadde du servert?
Noe uten Roundup hvert fall… Økologisk raw food må vel være innafor? Jeg ville kanskje servert sorte sesamkjeks med hjemmelaget cashew-ost og mango chutney til forrett, en syrlig algesalat med yuzudressing og asiatiske nøtter til hovedrett, og kanskje jeg skulle lage mandeliskrem med amaretto, espresso crust og marinerte fersken til dessert. Tror jeg skulle bydd på en deilig vin eller noe sprudlende for å lette stemningen rundt bordet om det ble for ulike meninger.

Hva bestiller du i baren?
Om de har noe med mye ingefær blir jeg glad!

Hvem fikk du din siste SMS fra?
Leieboeren min.

Hva stod det i den?
At de hadde flyttet inn, betalt husleie, og lurte på hvor strømmåleren var.

Hvilket ord ville du brukt dersom du skulle beskrevet deg selv med ett ord?
Nyansert

Hvem er ditt største forbilde, og hvem inspireres du av?
Jeg synes Reneè Voltaire har fått til mye bra i Sverige, ellers inspireres jeg av alle som klarer å leve livet sitt som de ønsker, uten å tenke så mye på hva andre synes.

Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?
Sri Lanka!

Hvor går ditt neste reisemål?
Tisviledeleje i Danmark.

Når alt er over – hvordan håper du at du vil bli husket?
Som en klok kone med stort hjerte.

Ditt beste råd til oss i Dailystory?
Det virker som dere har så kontroll på det dere gjør, og dere er så flinke at jeg har ikke så mange råd å gi, – men ha det gøy på veien, uansett hva dere gjør! 🙂

Følg Gunn-Turi videre på Instagram under @blendedfoods eller på hennes egen profil på @gunnturi for fantastisk matinspirasjon!