Rosa vinglede!

 

Nyt sommersesongen med duften av jordbær, blomster og deilige rødbærsfrukter.

 

 

Rødmende, kjølig vin som dugger på glasset er nydelig mot sollyset. I solveggen, på terrassen, i hagen, på cafe og hver gang du ønsker en leskende drikk. Rosévin kan du også nyte til all slags mat, som salater, skalldyr, fisk, kylling, lyst kjøtt, småretter og skinke. Og til buffet. Og på piknik. Griller du råvarer som fisk og skalldyr, er rosévin velsmakende til.

Hvorfor er rosévin så anvendelig? Fordi rødvinsdruene er presset skånsomt så du får både leskende smak og stil som i hvitvin, men også litt garvestoffer som gir noe mer struktur og kraft. Rosévin er derfor så praktisk og kan leke både rødvin og hvitvin! En brobygger mellom kosevin og matmatching.

Rosevin bidrar også til en avslappet stemning. Det er en ukomplisert vinstil som får  alle til å slappe av og senke skuldrene. Man trenger ikke å dresse seg opp, spise noe spesielt eller kunne så mye om vinen.

Rosévin skaper en uformell atmosfære. Den er også perfekt når du kommer hjem fra jobben og vil ha en pause før du begynner å lage mat. Rosevin er rett og slett til for å nytes!

Her er Valérie Rousselle, eier av Château La Roubine Cru Classé i Provence. Det er et av de eldste og svært anerkjente vingårdene i regionen drevet av denne dynamiske franske madame!

La oss smake på blek duggfrisk rosevin fra Syd-Frankrike!

En god start

8051501 Croix de Basson 2017, Côte de Provence, Frankrike, kr 159,90 (Basis)

Dette er en perfekt rosé hver gang du ønsker en ukomplisert vin. Den er ikke for syrlig, og  setter deg i så godt humør når du kjenner duft av røde bær og blomster. Smaken er frisk og ren av bringebær, jordbær og litt . Kan nytes alene og til skinke, oliven og småretter.

Jordbær og roser

3927401 Chateau Ollieux Romanis Cuvée Classique Rosé 2016, Corbières/Languedoc-Roussillon, Frankrike, kr 179,90 (BU)

Dette er en delikat rosé, med aroma av jordbær og roser. Mm… Frisk, balansert smak, fortsatt av jordbær og roser som på duft. Helt nydelig vin. Selv om den er lys på farge, er den en god match til både skalldyr, lyst kjøtt og oster.

 

 

La Vie en Rose

3786201 Roubine La Vie en Rose Côte de Provence 2017, Côte de Provence,

Frankrike, kr 184,90 og magnum kr 389,90 (BU)

Slottsfrue Valérie Rousselle har valgt nøye ut gode Tibouren druer til sin elegante sommerfavoritt med en ekstra flott flaske som også finnes i magnum. Kjenn fin rødbærsfrukt og urter på duft, med tørr, frisk smak.  Passer som aperitiff, og til skalldyr, kylling, sashimi og salater. Nyt denne og du ser verden med «rosa briller».

En vinner

9240901 Ch. La Mascaronne 2017, Côte de Provence, Frankrike, kr 169,20 (BU)

Alle liker Mascaronne, selv skeptikere til rosévin får øynene opp når de smaker denne. Duften er fyldig og rik, med preg av fersken, røde bær og frukter. Smaken er myk og frisk med deilige markjordbær. Passer som aperitiff og alt du liker rosévin til.

Gastro rosé

8259901 Estandon Insolence Rosé, Méditerranée, Frankrike, kr 149,90 (BU)

Ønsker du å prøve en rosévin tiltenkt mat, prøv Insolence som betyr «småfrekk» på fransk. Snurr glasset, og kjenn vinen åpner seg med fruktig aroma med fint preg av røde bær, urter og sitrus. Ta en god slurk og opplev saftige røde bær, med de typiske urtenotene fra Syd-Frankrike. Denne takler sommerens herlige matretter, gjerne av fisk og kylling.