Vegansk grillkos med @sigridsyd

Siden formålet mitt er å inspirere til grillmat så innser jeg at overskriften like gjerne kunne vært «det perfekte tilbehøret til grillmat». Men, for meg er grilling så veldig mye mer enn noen pølser på en grill, og jeg har nok alltid vært mest interessert i tilbehøret. Jeg kommer derfor til å tipse dere om tre fantastiske retter som er perfekte til grillmat, i tillegg til å fortelle dere om mine veganske favoritter på grillen.

De siste årene har jeg brukt veldig mye tid på kjøkkenet. Jeg elsker å teste ut nye oppskrifter og lage mine egne variasjoner – og dessverre så glemmer jeg altfor ofte å skrive ned oppskriftene. Men jeg har gjort et forsøk denne gangen og jeg håper virkelig at rettene kan falle i smak! De er forholdsvis enkle å lage, men det er selve kombinasjonen som gjør alt.

Brokkolisalat

Denne salaten er helt nydelig. Jeg har tatt den med som tilbehør på grillfester (også tapas), og responsen har bare vært positiv. Hemmeligheten er at du må kutte brokkolien og rødløken i små biter! Ellers er det bare å blande sammen alle ingrediensene til en god miks.

Ingredienser

 • 1 brokkoli kuttet smått
 • 1 rødløk kuttet smått
 • 1 Oatly iMat Fraiche
 • 100g salte cashewnøtter
 • 1 dl rosin

Potetsalat

Jeg elsker poteter. Aller helst lager jeg denne oppskriften med små nypoteter, men det funker selvfølgelig like bra med større poteter som er kuttet i terninger (slik som på bildet). Kombinasjonen med poteter og dill er helt uslåelig, så dill’en er helt essensiell i denne oppskriften. Hvis du vil ha potetsalaten mer creamy, kan du eventuelt tilsette 1 boks Oatly iMat Fraiche og et par spiseskjeer vegansk majones.

Ingredienser

 • 1 kg potet, gjerne nypotet
 • 150 g sukkererter
 • 5 reddiker (kuttet i tynne skiver)
 • 3 ss kapers (kuttet smått)
 • 2 ts dijonsennep
 • Fersk dill
 • En god klunk basilikumsolje
 • Noen klyper havsalt

Tomatsalat

Denne salaten er så enkel at jeg kunne nesten like gjerne bare lagt ut bilde av den uten å forklare noe videre. Og igjen, så er det selvsagt kombinasjonen som bare er helt nydelig. Bare kutt opp, bland sammen og servér!

Ingredienser

 • Tomater
 • Fersk basilikum
 • Oliven
 • Vegansk fetaost (jeg har brukt Sheese, kjøpt i Sverige)
 • Olivenolje
 • Havsalt

Disse rettene kombinert med veggispølser er rett og slett den perfekte sommermaten. Jeg synes pølsene fra Viana er nydelige. De kan fåes kjøpt på Sunkost Gunerius eller Røtter vet jeg. Ellers finnes det mange ulike sorter veganske burgere i butikken som også funker bra å grille! Bare husk på grillforbudet der det gjelder. Hvis du er en av de som ikke får fyrt opp grillen – bare stek det du behøver på kjøkkenet – ta med deg maten ut og nyt.

Jeg kan garantere et godt sommermåltid uansett om du får grille eller ikke.

//Følg Sigrid Sydsæther på Instagram for mer inspirasjon til et grønnere liv & supergod plantebasert mat!