Dailytalk: Jenny Skavlan

Jenny Skavlan er definitivt en av Norges mest inspirerende damer, og vi digger selvsagt at hun brenner for å gjøre verden til et litt bedre sted. Hun er kjent for vise frem hvordan vi kan redesigne plagg slik at de blir helt vår egne, og det er ikke få der ute som har begitt seg ut på et av hennes syprosjekter (meg selv inkludert). Vi tok en prat med henne om hennes morgenrutiner og drømmer, og spurte om hun kunne sende oss et par fine og mindre fine selfies!

Hei Jenny!

Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vår Dailytalk?

Ettersom det er dere som er så søte å spørre, tenker jeg det kan ha en sammenheng med at vi har mye av de samme verdiene og synes det er gøy å inspirere folk til å ta mer kreative og bærekraftige valg i hverdagen.

Nå må vi få et bilde, har du en bra selfie?

…også må vi få en dårlig selfie!

Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vårt «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! Hva er din morgenrutine, og hvor lang tid bruker du på badet?

Ettersom jeg skal få pressa inn mine rutiner, Åse sine, matpakke, frokoster, en runde med lego eller plastelina og en tur på do i tillegg til at jeg er skikkelig B-menneske bruker jeg svært liten tid på badet. En brøkdel av hva jeg gjorde før. Jeg vasker fjeset, tar på Niactil krem fra Elixir og gjerne solfaktor mens jeg prøver å få i meg en kopp pulverkaffe. Eeelsker pulverkaffe. Så er det litt Glo foundation-pudder, gre bryna og ut døra. Om jeg i det hele tatt rekker de to sistnevnte.

Hva er din favorittduft?

Rosebusker i Danmark og ostepopp

Hva hører du på akkurat nå?

Går mye i Kardemommeby, men om jeg er heldig å ha anlegget for meg selv hører jeg mye på Lorde, Florence and the machine og Nina Simone. Har også begynt å jobbe meg gjennom hele arkivet til The Beatles etter at jeg så Paul Mccartney på Carpool Karoke.

Hva ser du på akkurat nå?

Akkurat runda Heimebane, elska det og har fått meg ny favorittsetning sagt på Norsk TV; Eg e Sissel Renate og e e On Fire! Sånt må man si mer til seg selv!

Take-away eller hjemmelaget?

50/50

Hvilke 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?

Kaviar, majones, ost, Klarer meg med det.

Hva er din guilty pleasure?

Bitte bitte små lokalaviser på nett. Gjerne bildeserie fra helgens fester.

Hva får deg til å gråte?

Sist gråt jeg da en venninne fortalte hvordan hun ble fridd til, er egentlig ganske lettrørt. Så sleit jeg skikkelig med bildene av barna fanget på grensen til USA uten foreldrene sine. Det taklet jeg ikke.

Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?

Ikke vær redd for å si det du mener, det er en umulig oppgave å tilfredstille alle. Det må jeg fortsatt si til meg selv.

Har du hatt en stor drøm helt siden du var liten – som du ennå håper å oppnå?

Jeg har en drøm om å kunne utvikle mitt egen merke med en bærekraftig forretningsmodell basert på redesign eller resirkulering. Et konsept som tar i bruk alt materialet som allerede finnes der ute og skaper noe nytt.

Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?

Jeg er norgesmester i å tenke positivt så klarer alltid å konkludere med at jeg ikke ville vært feiltrinn foruten.

Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?

Vesterålen.

Hvor går ditt neste reisemål?

Det er hemmelig. Jeg arrangerer blåtur for venninnene mine hvor ingen skal vite reisemålet før vi er på vei.

 

Følg verdens kuleste Jenny Skavlan på Instagram og på nettsiden hennes for tips og triks om redesign og annen hverdagsinspirasjon!