Dramatisk, vakkert og tårevått

 

Oslo Runway er i gang, og en av de som virkelig imponerte den første dagen var Cathrine Hammel med «Twenty one steps». Gallerirommet på Museet for samtidskunst var blitt forvandlet til en leilighet der Cathrine Hammel sitt univers og ble utspilt gjennom seks forskjellige scener fra en kvinnes hverdag.Mye tyder på at dette var en dyster kvinne sin hverdag. Vi ble møtt av tre kvinner liggende i en seng, to sovende og en som leste bok. Alle iført Cathrine Hammel sine nydelige signaturplagg.


Deretter en kvinne som speiler seg og som er på vei ut. Hun tester kveldens antrekk. Tydelig litt usikker. Videre ble vi ført til en kvinne som lå i et badekar mens hun leste bok.

De neste tre kvinnene hadde tydeligvis ikke lagt seg enda etter gårdsdagens fest, da både flasker, mat og sigaretter fortsatt stod på bordene.


Vi ble ført videre til et kjærestepar som kranglet over kjøkkenbenken. Den siste installasjonen var en kvinne som gråt. Musikken var tilpasset stemningen, og Drake  «Nice For What” ble spilt i bakgrunnen.

Det var totalt 11 skuespillere som spilte ut en dramaturgi der klær, musikk, estetikk og mote skapte en nær følelse av en hverdag som mange kan kjenne seg igjen i. Nydelig gjennomført!