Ovnsbakt kylling, som gjør seg selv!

 

I sommer har jeg kost meg på kjøkkenet og eksperimentert mye. Jeg elsker ovnsbakte retter. Spesielt i en travel hverdag er det perfekt med mat som gjør seg selv i oven, imens du vasker, rydder eller jobber med andre ting! Her kan du slenge dine favoritt grønnsaker i en ildfast form med litt olivenolje og havsalt, eller bare det du har i grønnsaksskuffen. Bruk fantasien!

For to personer:

400 gram Kylling – som jeg toppet med litt pesto og Serrano skinke
4 store sopp, som jeg fylte med deilig jalapeno-ost.
1 stor rødløk som jeg finhakket
Et par fedd hvitløk (for smakens skyld)
1 hel squash
noen mini tomater
1 hel paprika

Alle ovner har forskjellig steketid, men jeg liker å steke på 175 grader midt i ovnen. Det er alltid lurt å ta ut kyllingen og sjekke om den er gjennomstekt. Ved siden av er det superdigg med kokt ris, eller quinoa med soyasaus! Denne retten er super lett i magen i sommervarmen, også perfekt med noe varmt i kroppen på en kald høstværs dag etter for eksempel en skogstur.

Mmmm, Yummy in my tummy. Håper det smaker!

#foodbyeline

 

 

 

English//
This summer I have been having lots of fun in the kitchen and experimenting a lot. I love oven baked dishes. Especially on a busy day, it’s perfect with food that makes itself. Here you can throw your favorite vegetables in the oven with a little olive oil and sea salt, or use whatever veggies you may have left in your fridge! Use your imagination!

 

For two people: 
400 grams of chicken – topped with pesto and Serrano ham
4 mushrooms, which I filled with delicious jalapeño cheese
1 big red onion – chopped
2 whole cloves of garlic (just for the taste)
1 whole squash
a few mini tomatoes
1 whole bell pepper

 

All ovens have different cooking times, but I like to cook at 175 degrees celsius in the middle of the oven. It is always important to double check if the chicken is cooked or not. This dish is perfect accompanied by rice or quinoa with some soy sauce. It is also super easy for your digestion in the summer heat and perfect as dinner after a long hike in the woods in crispy autumn weather.
Mmmm, Yummy in my tummy. Hope you enjoy it! 

 

Wearing: Wanderlust bikini – Zero UV sunnies – ZL Europe coverup – By Biehl globe necklace – Vintage gold necklace – homemade bracelet.