Oppdag nye viner!

 

Vin er glede for meg. Det å bli kjent med nye smaker, er så spennende. Her er noen godbiter av den lette sorten du kan prøve utover sesongen. Mange har skrukork, så praktisk!

Allround Chardonnay

5413801 Seifried Old Coach Road Nelson Unoaked Chardonnay 2017, kr. 164,90 (Basis)

Her er en flott, ueiket hvitvin fra New Zealand, som er svært anvendelig. Den har deilig duft av moden frukt, eple, melon og sitrus, hint av fersken og urter. Smaken er ung, fruktig og saftig, preg av eple, sitrus og tropisk frukt og urter. God lengde.
Passer til å nytes alene og til de fleste retter du liker hvitvin til.

Svak for Chablis

8017601 Chablis Pierre de Prehy 2017, kr 189,90 (Basis)
Chablis smaker alltid. Så rent, så godt. Dette er en klassisk utgave som passer til et glass alene, til fisk, skalldyr, grønnsaker, lyst kjøtt og oster. De har rik, livlig og intens duft av modne grønne epler, fersk lime, flint, sjø og smør med innslag av nesle, gress, appelsin og blomster. En ung, nyansert og saftig vin med elegant friskhet og en ren, rund og konsentrert smak av gule epler, søte sitroner og kalkmineraler med et hint av melon og ristede nøtter som munner ut i en lang, leskende og kjølig finish med toner av havsalt. Tid for lykke – det fortjener vi damene.

Sør-afrikansk rosé

10029701 Secateurs Rose 2017, kr 150,50 (Basis)

Rosevin smaker alltid, synes jeg. Denne varianten er laget på Cinsault, en skikkelig trendy drue for tiden. Kjenn litt dropsaktig aroma med preg av røde bær, fersken, blomst og urter. Smaken er lekker og saftig, preg av røde bær, fersken og blomst, innslag av urter. kan nytes alene, til salater, kylling og småretter.

Tysk rosé

2044001 Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2017, kr 159,90 (Basis)

Her er en spennende rosévin laget på Spätburgunder druer fra området Rheingau som gir en delikat stil. Vinen dufter av røde bær, sitrus og litt urter, med ren og fruktig smak, preg av røde bær, sitrus og urter. Ettersmak med god lengde. Nydelig til fiskeretter og kylling.

 

 

Helt nydelig

3927401 Ch. Ollieux Romanis Cuvée Classique Rosé 2016, 179,90 (BU)

Jeg har oppdaget Languedoc området i Frankrike med mange spennende viner og høy kvalitet til fornuftig pris. Her er eksempel på en helt nydelig rosevin derfra, laget av tre druer, trendy Cinsault, Grenache Gris og Carignan. Vinen har kvinnelig duft av jordbær og roser. Mm…. Den smaker av sommer uansett når på året den nytes, er frisk og god med de deilige munnfullene av flytende jordbær og roser. Nytes på en jentekveld med småretter, tapas, salater, skalldyr og ost.

Biodynamisk rosé

2178901 Gérard Bertrand Cote des Roses Rosé 2017, kr 179 (BU)

Er du opptatt av helse, velg biodynamisk og økologisk vin. Denne er laget av en kjent vinmaker i Languedoc, den tidlige proffe rugbyspilleren Gérard Bertrand. Druene er Cinsault, Syrah og Grenache. Den har middels intens duft av røde bær, sitrus og blomster. Lett og aromatisk med innslag av urter. Lettdrikkelig og leskende rosévin. Passer godt som aperitif, til lett mat og lyst kjøtt.

 

 

Rimelig rosé

8328501 Nuit d’arbres Rosé kr 129,90 (BU)

Trenger du en budsjettvin som smaker virkelig godt, prøv Nuit d’arbres Rosé med kul ugle som illustrasjon på flasken. Den er laget på druen som er så in nå, nemlig Cinsault og avgir flott aroma av jordbær og florale toner. Den smaker fruktig, mest av røde bær og er lett å like. an nytes til kylling og sjømat!

Blodrød rosé

San Francesco Ciro Rosato 2017

Hold et glass av denne flotte italienske, sjarmerende rosevinen mot sollyset, og la den vakre fargen bli en del av vinopplevelsen. Man blir i godt humør, også når man hører navnet på druen: Gaglioppo. Så klart en slik sprelsk drue må by på nydelig smak. På duft er den svært fruktig, med noter av rips, kirsebær, blomster, plommer og urter. Smaken er intens, elegant, frisk, svært fruktig og med perfekt balanse. Meget matvillig. Passer godt til koldtbordet, til retter av hvit fisk eller hvitt kjøtt, eller som aperitiff.