Evig førsteklassing!

Husker du din første skoledag? Jeg hadde to stramme, lange fletter, en ny rød genser og store forventinger til alt som skulle komme. Skolestarten på mandag fikk meg til å tenke på forventninger, motivasjon og kunnskap.

Hver dag i jobben min som personlig trener møter jeg mennesker jeg skal forsøke å lære noe nytt, enten det er øvelser, tankesett eller det å finne indre motivasjon til å spise sunt, trene jevnlig og det å tørre og prøve noe nytt.

Du kan si jeg er en slags lærer som på ingen måte er ferdig utlært, (det blir jeg vel aldri selv om jeg stadig kurser meg og tar sertifiseringer) men som brenner for faget mitt og som elsker å lære bort det lille jeg kan. Mine ‘elever’ er en fantastisk gjeng ulike mennesker som alle kommer til meg med ulike forutsetninger, mål, styrker og skavanker – akkurat som barna som sitter på skolebenken i 1.klasse rundt om i landet nå.

Det jeg ofte opplever er at mange av ‘elevene’ mine vil klare alt med en gang. De har ikke tid til å lære seg på å bli gode på det enkle (og viktige) før de går over på det mer avanserte. Mestringsfølelse gir jo enormt med motivasjon, derfor er det så viktig å ta en ting om gangen.

Prøv for all del nye øvelser, nye treningsformer og bevegelser, men sørg for at du gjør det på ditt nivå og med dine forutsetninger, og gjør det godt før du gjør det vanskeligere.

Neste gang du tenker ‘hvordan skal jeg finne motivasjonen til å trene/spise bedre?‘, eller ‘det er alt for tøft/vanskelig for meg’, tenk på den lille spente jenta du var første skoledag. Vær like nysgjerrig, prøv ut nye ting, ikke vær så redd for å dumme deg ut foran ‘klassekameratene dine’ og ikke vær redd for å spørre læreren om hjelp.

Istedenfor å kaste deg på den nye ‘beste’ matplanen eller dietten handler det mer om å lære deg hvordan du kan gjøre små grep for å gjøre hverdagen din litt sunnere. Ikke tenk på hva som er feil eller ‘farlig’ å spise. Tenk heller på hvordan du kan gjøre hvert måltid litt bedre – ‘pimp’ opp måltidene, og start for eksempel med ett måltid om dagen. Enten frokosten, lunsjen eller middagen. Hvordan kan den gjøres litt bedre i dag?

Bare husk at hun lille spente jenta hadde gått i bakken om du skulle lære henne alt på en gang, akkurat som deg. Gir du deg tid til å bli skikkelig god til noe så kommer motivasjonen av seg selv. Både når det gjelder å spise sunt eller trene jevnlig. Og klarer du det ikke selv så rekk opp hånden da!

Ha en god uke alle sammen!