Bryllupsdag!

 

Gratulerer da, med 15 år, stråler jeg. «Jeg synes det har gått fort», sier han, og av en eller annen grunn synes jeg at dette er ustyrtelig morsomt. Jeg kjenner sånn ukontrollert, boblende latter jeg ikke har snust på på lenge.

Man er jo liksom «in it for the long run», når man giftes, man tenker ikke så mye på fort eller langsomt, samtidig som det også er alt man tenker på.

Føles det langsomt er det et kjempeproblem, mens fort er fort.

Fort er også skummelt, fort gjør at jeg vil sette bremseklossene på.

Jeg har alltid sagt at vi holder fordi vi er «én og én». 

Jeg har mitt, han har sitt og så har vi litt vårt.

Skal jeg være helt ærlig, som jeg sjelden er, så tror jeg heller fordelingen er mer sånn at jeg har mitt, han har sitt og vårt og så har jeg mye dårlig samvittighet for at jeg ikke har nok vårt.

Det har jeg alltid hatt, men han er langt fra tjukk i huet, han har nok visst det hele tiden, valgt det og kanskje til og med likt det, at jeg er sånn.

Så det derre én og én vrøvlet er kanskje bare en rettferdiggjøring av mine begrensede evner når det gjelder samhørighet.

Morsom og kjekk, tror jeg må være mine banale kriterier for et (nokså) langt ekteskap.

Og så har du de nydelige trofast, lojal, ærlig etc.. som man vel ideelt sett burde vektlegge tyngst, men som jeg vet at livet blåser hit og dit og man faktisk ikke kan ane noen ting om, man kan alltids håpe, men aldri vite.

Så jeg går for morsom, kjekk og jo en ting til, snill.

Kjære Egil, jeg lover å elske deg alltid.

Foto: Evy Andersen