Økologisk prosecco!

 

Prosecco er lettere enn champagne og mer fruktig enn cava. Disse flørtende boblene kommer fra vinområder nære Alpene nord i Italia.

Nå har jeg smakt på en god prosecco i vinserien til Christer Berens som er helt økologisk. Her er det bare å nyte med god samvittighet.

Når jeg endelig fikk sjansen til å lage min egen musserende vin så falt valget umiddelbart på prosecco. Dette er viner som har gitt meg mye glede og gode opplevelser gjennom årene når jeg har reist rundt i Italia, forteller Christer Berens, vinkelner med lidenskap for mat & vin.

Christer var en av de første som lærte meg mye om vin, om hvordan vin og mat skal harmonere. Han er en kunnskapsrik kar som har gitt ut flere mat- og vinbøker, og kjent fra Nytelsesfredag i P4 og som vinekspert i TV2.

Christers nøye utvelgelse og kvalitetskrav har resultert i et knippe utvalgte viner, og nå også en deilig prosecco.

Christer Berens Organico Prosecco er en 100% økologisk prosecco fra området Colli Eugiane, som har fått sitt navn etter de dramatiske vulkanske fjelltoppene. Druene her vokser i et vulkansk jordsmonn, noe som gir mer elegante viner med en raffinert smak.

– Prosecco er den mest aromatiske og leskende musserende vinen som lages, og passer til de fleste anledninger. Jeg ønsket å lage en prosecco utenom det vanlige. Det vulkanske jordsmonnet i Colli Eugiane er helt unikt i prosecco-området. Denne vinen er også økologisk, noe jeg er meget stolt over, sier Christer.

Christer Berens Organico Prosecco passer utmerket til reker. Den egner seg også godt som aperitiff, til salater og til italienske fristelser som parmaskinke og salami.

– Sammen med italienske venner er det ikke uvanlig at vi starter lunsjen med en flaske god prosecco til deilig skinke, grissini, ost og andre italienske delikatesser, sier Christer drømmende.

Christer Berens Organico Prosecco er laget av 100% Glera-druen. Vinen er tørr, fruktig og balansert, forfriskende med en elegant avslutning. Kun 11% alkohol som gjør du kan nyte litt ekstra

– Prosecco oppsummerer rett og slett Italia for meg; leskende, godt, sprudlende og ikke minst uformelt, avslutter Christer.

Vinen har en lys grønngul farge, fruktig aroma preget av eple, fersken og urter med innslag av sitrus og blomster. Smaken er ren og fruktig med preg av sitrus, fersken og aprikos.

Vinmonopolnummer: 10185501 Pris kr 135