Go with the Flow – 48 timer i Helsinki


Analog fotodagbok

Sommer og festival går som hånd i hanske, og når man da har prøvd ut det meste av det Skandinavia har å by på må man bevege seg utenfor landegrensene for å se hva mer som finnes der ute av god musikksmak og trofaste hipstere.

Det ble en spontantur til Helsinki da et festivalpass skle inn i innboksen min og jeg fant ut at mange av Øyas artister også skulle dit.

Etter en kort flight og en mellomlanding i Stockholm ankom vi omsider et av Helsinkis mest hippe nabolag Punavuori og ble møtt av mine kule kompiser Arttu og Vilma som jeg var så heldig å bli kjent med i Thailand tidligere i år. Punavuori er Helsinkis Grunerløkka så her kryr det mildt sagt av trendy kafeer, god kaffe, brukt butikker og mennesker som kler seg deretter.

10 ting å gjøre i Helsinki

Spis helgefrokosten din på Green Hippo i Punavuori, her har de alt fra god kaffe og smoothie bowls til pannekaker og chia pudding. Og det aller meste kan fås både glutenfritt og vegansk!

Roobertin Herkku er stedet for deg som liker smågodt og da spesielt lakris! Finner spiser salmiakk(i) som om det skulle vært smertestillende dagen derpå. Her har de alt mulig surt, søtt og salt og ja de har til og med skrevet om godteriet er vegansk eller glutenfritt! Dyrt men populært!

Andante er en liten kaffe sjappe også i hipster området, her er de gode på kaffe og har bakevarer du kan ta med deg ut på fortauet for å se på folk!

Brooklyn Cafe er stedet for å ta med seg vennegjengen på en ordentlig New York helgefrokost! Her har de spesialisert seg på bagels og cupcakes som de baker selv ettersom de selv er fra New York. Kafeen heter Brooklyn Cafe fordi den ligger i Punavuori som anses for å være Helsinkis Brooklyn!

Sushi bar + Wine er stedet for den beste sushien i byen, her har de lekker, sunn og fresh sushi i et trendy lokale. Perfekt sted for både lunsj og middag!

Regata en liten koselig cafe ved vannet hvor du kan ta med kaffekoppen din ut for frisk sjøluft eller sette deg godt tilrette inne foran peisen.

Via tribunali er en av de beste italienske restaurantene i byen og det kommer fra en fyr som er halvt italiensk! Dette stedet er med andre ord verdt å sjekke ut hvis du er glad i god og smakfull italiensk mat!

Helsinkis beste sted for frokost alá avokado toast er kafeen Kuuma! Her får du også små frokost tallerkener med granola, yoghurt, juice, kaffe, acai bowl, croissanter etc!

Bas bas Wine bar er stedet for en «date night«. Små lekre retter og god drinker. Minner litt om tapas hvor det med andre ord er rom for å smake på alt de har på menyen!

Jeg vil også anbefale å sjekke Instagram profilene til disse kule lokale folka de rusler rundt i byen og oppdager stadig nye spennende kafeer som kan være verdt å få med seg hvis du skulle befinne deg i Helsinki en helg: Vilma, Arrtu, Janita og Viena.

Det å ikke våkne opp i et klamt telt vegg i vegg med gårsdagens moro passet oss aldeles utmerket. Vi snek oss heller opp på takterrassen til Clarion i Helsinki som har utsikt utover hele byen og et basseng med glassbunn i 16 etasje. Føltes oss deretter mega finske og hoppet i saunaen før vi slang på oss morgenkåpen og stupte ned i en stor fluffy hotellseng. Hvis ikke det høres fristende ut etter en lang dag tråkkende rundt på festival så vet ikke jeg?

Og bedre ble det da vi stod opp om morgenen og ruslet ned i frokostsalen som bugnet over av fristende godsaker! Tusen takk Clarion for at dere hadde et eget hjørne med glutenfritt brød, scones, grøt og frokostblanding, vegansk ost, yoghurt og andre melkeprodukter! Det å kunne starte dagen med en cappuccino på Oatly gleder et allergi-hjerte og en sliten festivalkropp mer enn dere aner!

Så hvordan var egentlig denne Flow festivalen sammenlignet med andre festivaler? Helt fantastisk! Hvorfor det egentlig? Fordi nesten all maten på festivalområdet var glutenfri og vegansk, de hadde alt fra burger, søtetpotet fries, is og ramen til pizza, raw kaker, taco, sushi og acai bowls! Jeg er ganske sikker på at kjøttetere ikke en gang la merke til at deres favoritt ingrediens manglet..

Hvilke andre årsaker gjorde at jeg la mitt elsk på Flow? Miljøet stod i fokus og ingenting var laget av plast, det var konstant folk som ryddet opp, de fleste toalettene hadde flush! (Ja, dette er vesentlig – spesielt for oss jenter kanskje?) Finner generelt er kule og avslappede mennesker, man kunne lage gratis blomsterkranser, de hadde skatepark, inne og ute-områder, pop-up kino og selvlysende drinker! Hva mer kan man ønske seg egentlig?

Som om ikke det var nok så ligger Flow festivalen i Helsinki by noe som gjør det mega praktisk å kombinere en festivalhelg med storbyhelg hvor man bor på hotell, drar på kafe hopping og blir kjent med nok en nordisk perle. Jeg kan genuint anbefale Clarion Hotell fordi det ligger i havnen med utsikt utover hele byen, med god frokost og en sky bar perfekt for drinker i solnedgangen!