Sunn i London!

 

London er en by hvor det er svært enkelt og ikke minst gøy å leve sunt. Det er utvilsomt noe for enhver smak, og man går aldri helt tom for steder å utforske! London for meg er en enorm inspirasjon på mat og helse fronten. Jeg får virkelig lysten etter å ta vare på kroppen min og leve godt.

Byen har et hav av ulike treningsformer å teste ut og enda fler innovative og alternative restaurantkonsepter. Jeg vil dele med dere mine yndlingssteder her borte da det er lett å gå seg litt «vill». Føler at enhver cafe, restaurant eller butikk har sunne alternativer, det er likevel ikke alt som er like bra!

Jeg elsker å trene om morgenen, så jeg starter veldig ofte dagen med en økt.  Å starte dagen tidlig med en økt på BXR studio ble en go-to for meg når jeg skrev min siste oppgave før sommeren. Et superfresht studio i Marylebone. Her drar jeg som regel på «climb to the beat» som foregår i mørke nattklubb lignende studioer med masse høy musikk. Timen foregår på maskiner med navnet «versaclimbers». Det er som å klatre på en maskin. Vanvittig bra trening, du får svettet ut alt som er å svette ut for å si det sånn!

 

Hvis ikke jeg er på BXR så liker jeg å ta en økt på Barrys Bootcamp eller KOBOX. KOBOX er mye samme følelsen som Barrys bare at man boxer isteden for å løpe. Sinnsykt god trening, både for kropp og hodet! Slå det ut!

Konsepter jeg enda ikke har prøvd er Xtend Barre, KXU og Total Chi. Jeg har en klar visjon om å bli hekta på pilates og Yoga, og har hørt så mye bra om dette. Fikk litt snusen på reformer yoga da jeg var hjemme i Oslo, og prøvde her i London studioet «Frame» i Fitzrovia. Makan til god og intens trening skal du lete lenge etter. Føler jeg fikk strukket ut alle ledd og muskler i lengder jeg ikke trodde var mulig. Uten tvil noe å anbefale. Kult å kombinere med intens trening som Barrys, da jeg merker det er ordentlig godt for kroppen på helt andre måter!

Dessverre har en av mine andre treningsfavoritter her borte blitt lagt ned over sommeren, og blitt byttet ut med Kobox studio. «One 10». Mye samme konsept som Soul cycle som de har i USA. Indoor cycling tatt til et helt nytt nivå i mørke saler med dunkende musikk og instruktører som du tror skal sykle seg ut av sykkelen. De kombinerer styrkeøvelser for overkropp med sykling så du får en helverdig treningstime, og det digger jeg. De har heldigvis noe lignende konsept hos noe som heter Cycle. Så blir nok å komme seg hit etterhvert!

En annen ting som er helt fantastisk her i London, som faktisk var noe jeg «fant» når jeg flyttet hit er å løpe i parken. Jeg var aldri en løper før jeg flyttet hit, og begynte med å løpe i Regents Park, deretter gikk jeg over til Hyde Park. Det er SÅ fint! Enkelt, men virkelig ikke noe å undervurdere!

Så over til hvor jeg helst handler mat når jeg er her (de gangene jeg lager mat hehe – takeouten her er litt i overkant bra!)

Wholefoods – sikkert intet nytt konsept for de aller fleste. Jeg kan vandre her i flere timer, og trenger jeg en liten oppmuntring er det ingen tvil hvor du finner meg. De har ALT man kan tenke seg av digg snacks, granola, juice, frukt, superfood osv. HELT enestående, og jeg elsker det. Hvor alle pengene mine har gått siste året? Here is the place!

Planet Organic – samme konsept bare litt mindre og litt annet utvalg. Helt rå på proteinbarer, kombucha og ulike type on the go mat. Tok veldig ofte med meg lunsj herfra når jeg gikk på skolen, både varmmat og salat alternativer.


Daylesford Organic – Bygget rundt gården Daylesford hvor de har fokus på kortreist og organisk mat. De har mange forskjellige cafeer rundt i London, og hver cafe har sin egen lille butikk hvor de tilbyr både egne og eksterne varer. Verdt et besøk, UTEN tvil!

Et annet tips er; Holland & Barret. Forsåvidt mer en helsekost butikk enn en vanlig butikk, men de tilbyr utallig utvalg på digg mat, snacks, bakevarer og drikkevarer. De har også alt du trenger av vitaminer, organisk hudpleie, kosttilskudd osv. Helt prima, og uten tvil et sted å hamstre med seg både det ene og det andre hvis man er på besøk!

Så over til maten. Jeg føler jeg litt for ofte deler restauranter med dere så skal ikke lage noen lang liste her, men de mest essensielle må med.

Farmacy – best på Middag!

Good life eatery – Samme her i grunn – goodness bowl er min go-to!

High mood food – fokus på «gut health» noe jeg med litt allergier og rar mage elsker!

Natural Kitchen – Bra på lunsj og middag, noe kjip frokost! Prøv falafel og kikertsalaten, noe av det beste jeg vet!

ByChloe – Healthy «junkfood» – er du litt halvveis dagen derpå er dette din go to! Sinnsykt god burger med guacamole!

Juicebaby – den aller beste acai-bowlen i London etter min mening! Og iced matcha med kokosmelk – YUM!

Deliciously Ella – En av mine aller største favoritter, digger dama, digger maten, digger konseptet, digger desserten! GO GO GO!

NAC – Veldig bra healthyish middagsted – Masse ulik mat hvor du kan mikse og trikse – Blomkålen og auberginen er helt til å dø av! Perfekt datespot eller jentekveld!

Så er det jo også Farmgirl, Granger&CO, Yuzubrothers, Raw Press, Yeotown, og utallige andre alternativer – Det er virkelig himmelen for en matfanatiker som meg!

Noen siste småtips hvis du er som meg, litt over gjennomsnittet opptatt av mat og helse – dra innom å kjøp med deg Womens health magasinet. Et blad jeg aldri har tatt med meg i hylla hjemme – UK versjonen er gull verdt, jeg lover! Deretter bør du ta turen innom bok avdelingen på Harrods, de har det aller best utvalget, og jeg tar meg selv i å kjøpe bøker hver gang jeg er her. Som at jeg ikke har nok kokebøker jeg ikke bruker.. Til slutt må du innom Selfridges food hall. Altså, jeg får vann i munnen av å tenke på det. De har så mye godt, både on the go, men også om du skal ha gjester og vil ha noe litt utenom det vanlige. Kosmetikk avdelingen deres er også gull verdt, masse nye konsepter som du ikke får andre steder!

Voila! Healthy in London for you!