Dailytalk: Pernille Johnsen

 

Pernille er en inspirerende, klok og fantastisk kul dame, som vi ikke kan annet enn å se opp til. Du har kanskje hørt om Skumlest? Hvis ikke har du virkelig gått glipp av noe og burde gjøre noe med dette umiddelbart! Pernille er nemlig hjertet og hjernen bak dette nyhetsbrevet som serverer oss enkelt det vi trenger for å holde oss opplyst i hverdagen. Skumlest kommer også ut med en podcast denne høsten hvor ukas mest komplekse nyhetssaker vil bli forklart enkelt og nedpå – det kan vi like! Vi digger alt ved Pernille og har derfor tatt en prat med henne om alt fra hva hun har i kjøleskapet til partytriks og forbilder. 

 

1. Hvorfor tror du at akkurat du er utvalgt til vår Dailytalk?
Det må være fordi jeg har vært venn med Marlene i nesten ti år (!) og fordi jeg teller tre-fire skumlesere blant bidragsyterne deres.

2.Nå må vi få et bilde, har du en bra Selfie?

3….også må vi få en dårlig Selfie..

4. Det er ikke uten grunn du er utvalgt til vår «crush». Du ser alltid så sinnsykt bra ut! hva er din morgenrutine og hvor lang tid bruker du på badet.
Jeg står opp grytidlig for å skrive Skumlest hver ukedag. Det foregår i pysjen med flere liter kaffe og Smuleansvarlig, min firbente pelsvenn, som selskap. Jeg står opp fem og skriver til klokken åtte. Når nyhetsbrevet er sendt ut i, tar jeg en pust i bakken. Så vasker jeg legemet og ansiktet med rengjøringsmiddel fra Dermalogica, tar på krem og solfaktor 50. Det går unna på 13 minutter. Solkrem er ungdommens kilde, så den blir påsmurt 365 dager i året. Alle vet at man skal holde huden unna solen, ikke sant? Jeg bruker veldig lite sminke, mest den tryllestaven fra YSL, mascara og Carmex. Målet er å se våken ut.

5. Favoritt duft?
Jeg er ikke så begeistret for parfyme, det svir i neseborene. Har et duftlys som lukter barnåler, kongler og saltvann. Den lukten blir jeg veldig rolig av.

6. Hva vil du helst at mannen din skal lukte?
Helst ikke kongle. Det holder med rent.

7. Hva hører du på akkurat nå?
Jeg holder på å lage en Skumlest-podkast sammen med produksjonsselskapet Både Og. Nå hører jeg på alle mulige podkaster for å gjøre research.

8. Og hva ser du på akkurat nå?
Nettopp sett ferdig Netflix-serien Heltene på Matterhorn. Gurimalla, for et arbeidsmiljø. Karene flyr opp med helikopter og redder turister som detter ned i fjellsprekker.

9.Take-away eller hjemmelaget?
Svak for sushi som fagfolk lager, og som jeg henter.

10. Hvilken 5 ting må du alltid ha i kjøleskapet?
Kaffe, melk, havregryn, bananer og tonic. (Men se prosjekt tørrlegging under.)

11.Hva er din kaffebestilling?
Drikker kaffe i absolutt alle former, men bestiller vanligvis cappuccino.

12. Hva er din guilty pleasure?
Jeg føler meg ikke guilty av noe som som gir meg pleasure. Når det er sagt, har jeg opprettholdt en litt for stiv Gin&Tonicvane i sommer. Så nå skal jeg tørrlegges!

13.Hva får deg til å gråte?
Griner av alt, men spesielt bøker. Leste Educated av Tara Westover i sommer. Den boka er en universell donor; jeg anbefaler den til alle og enhver. Hunger av Roxane Gay rørte meg noe voldsomt. Fikk også tårer i øynene av Arv og Miljø av Vigdis Hjort.

14. Når gråt du sist?
Det var i fellesferien.

15. Hvilket råd ville du gitt til seg selv som 15-åring?
Begynn allerede nå med å kultivere evnen til å høre på deg sjæl og ikke alle andre + fandens oldemor. Ikke søk utover for å finne svaret på livets spørsmål – søk innover. Hvis vi rydder vekk internt bråk og støy, og lytter til oss selv, tror jeg man kan føle en varig ro i topplokket.  

16. Angrer du på noe i livet ditt, og om hva, hva ville du gjort annerledes?
Jeg kunne med fordel vært oftere full under studietiden. Det er kanskje derfor jeg tar igjen med G&Ts nå? Ellers tror jeg å angre er 110% bortkastet. Jeg ser fremover, ikke bakover.

17. Tre mennesker, død eller levende, du helst ville spist middag med?
Moren til min ene bestevenninne og faren til min andre bestevenninne. Og morfar. Jeg har møtt to av tre, men alle var staute og romslige kvalitetsfolk som har betydd veldig mye for meg.

18.Hva hadde dere snakket om?
Jeg hadde bare lyttet og blitt lenge ved bordet.

19.Hva hadde du servert?
Da hadde jeg hyret inn en kokk så jeg slapp å kokkelere. Men jeg hadde stått for drinkene.

20.Hva bestiller du i baren?
Det var denne ginen og denne tonicen da

21. Hva er ditt morsomste partytriks? 
Jeg har Norges, kanskje Skandinavias, høyeste latter. Flere triks enn å kline til med den tror jeg blir i overkant for omgivelsene.

22.Hva er den siste gaven du gav?
Min elskede bestevenn studerer flettene av seg i utlandet. I det siste har jeg skrevet ned ting jeg har lest om female friendship og alle gøyale ting vi har funnet på gjennom årene. Lappene befinner seg i et romslig syltetøyglass, så når hun føler seg nedsnødd med lesing og stress, kan hun trekke en lapp og bli minnet på at jeg er hennes største fan.

23. Hvem fikk du din siste SMS fra?
Kirsten. Kusinen til moren min.

24. Hva stod det i den?
Hei og takk for sist. Ballongene du hadde med sist lørdag, er de engangs eller kan man lett tappe luften ut av dem og bruke igjen?

25. Hvilket ord ville du brukt dersom du skulle beskrevet deg selv med ett ord?Skvær.

26. Hvem er ditt største forbilde, og hvem inspireres du av?
Jeg idoliserer ikke kjendiser, men finner forbilder i hverdagen. Tanten min Hilde er inspirerende og en real panserkvinne. Hun har lært meg at man må stå for det man gjør. Mamma er også inspirerende. Hun har vist meg at livet handler om å stille opp for folk man er glad i. Jeg ser veldig opp til mentorene mine Tone Aursnes, Christina Farmen og Lena Lindgren. Synes Adelina Ibishi i P3 er inspirerende. Hun er dyktig og raus. Bestevennen min, Gina, er mitt aller største forbilde. Hun lever livet riktig synes jeg, nemlig på egne premisser og med svær kapasitet for menneskene hun har rundt seg.

27. Hvor er det fineste stedet du noen gang har besøkt?
Delt førsteplass mellom Vesterålen, Sri Lanka og Zanzibar.

28.Hvor ditt neste reisemål?
Antageligvis til Spania nå i september.

Les mer om Skumlest her og følg Skumlest på Instagram her for og holde deg oppdatert om nyhetsbildet samt når podcasten kommer ut!