Høst

Så var høsten her. Og selv om jeg innimellom savner ideen om sommer, synes høygravide meg at det er deilig med kjøligere temperaturer og følelsen av det er OK å være inne. Så jeg er i grunnen mye inne. Strikker (for tiden på to genserprosjekter), syr (se dynetrekket jeg har sydd av stoff med Liberty-print til babyen), skriver huskelister for alt mulig rart ettersom gravidehjernen er glemsk, ser TV-serier og legger meg tidlig. Ikke så mye moro og sosialt liv her om dagen, men det er helt greit.

Om ca ett år fra nå, flytter vi. Vi har kjøpt oss inn i et prosjekt hvor byggeprosessen så og si akkurat har gått i gang. Vi kjører stadig innom stedet for å se om det har skjedd noe. Det gjorde vi i dag morges også, på vei til svømmehallen. De har støpt grunnmuren og det var i grunnen det. Så har vi i det minste sett konturene av vårt fremtidige hjem. Like ved ligger en Steiner-barneskole hvor Bodhi, med hjelp av pappa, fikk gå på epleslang.

Jeg prøver å nyte tiden med Bodhi som eneste barn i huset så godt jeg bare kan nå i innspurten, før familien teller fire. 2-åringer må være det søteste og kuleste som finnes. Bodhi er så blid og glad og prater i vei om alt mulig rart. Han har sjarm og humor og er foreløpig fremdeles lett å avlede når han henger seg opp, så vi har ikke så altfor mange melt downs.. Jeg håper han forblir litt som han er nå en god stund til!

Vi har samarbeidet litt med Babyshop.no rundt deres satsning på mer bærekraftige merker. De har en egen fane i nettbutikken hvor man lett får oversikt hvilke merker de fører som har bærekraft i fokus. På bildene her har Bodhi nye høstsko fra det svenske merket Kavat. (Disse er delvis sponset av Babyshop, men valgt ut og delvis betalt av oss.) Kavat produserer sitt fottøy på mer bærekraftig vis og har dette som en tydelig strategi. Skoene har god kvalitet og er superfine. Vanntette er de også. Er de ikke fine?!

Jeg husker selv fra oppveksten at da høsten kom fikk jeg gjerne nye sko. Det var en spesiell følelse. Tviler på at Bodhi tenker særlig over det nå, men det vekker noen minner hos meg.