Nøkkelen bak suksessen til Elle&il

Jentene bak Elle&il har gjort stor suksess med deres kleskolleksjoner. Det hele begynte med et ønske om de beste basic t-skjortene, singlettene og longsleevesene. Gode baseplagg får man aldri nok av, men kvalitet, snitt og fasong har mye å si. To svigerinner i mammapermisjon gjorde en drøm til virkelighet. De turte å satse og har tatt Norge med storm.

Kolleksjonene har blitt større, og i år har de også produsert de fineste fuskepelsene til en meget god pris. Vi i Dailystory har latt oss facinere av hvordan Elle&il sine gode basekolleksjoner år etter år er en gjenganger i våre garderober, og at noen har motet til å ofre jobb og familieliv for å satse på det man tror på. At de har lykkes er det ingen tvil om. Her er deres hemmeligheter til suksess.

Kan du fortelle oss litt om idéen og deres konsept?
Det hele begynte for noen år tilbake da Lene og jeg hadde en felles visjon og en drøm om å skape et eget klesmerke. Vi hadde begge en passion for klær og en bakgrunn fra klesbransjen, og så en mulighet i markedet. ”Vi hadde lenge vært overbevist om at det var et hull i markedet og et sterk behov for tidløse basisplagg”. Ideen vår var å skape baseplagg for fashionistaen med høy kvalitet og et perfekt snitt, som kan brukes sesong etter sesong. Vi mener basics er nøkkelen til en perfekt garderobe – ”det fine med basics er at det alltid funker uansett hvilken anledning, og kan pyntes opp eller ned”

Hva opplever dere i jobben?
Vi opplever mye, det er alltid noe som skal gjøres, og det utrolig gøy og spennende. Ingen dag er lik og det er noe av det som er morsomt. Det er en bransje hvor man hele tiden kan lære, både fra opplevelser, erfaringer og fra feil man gjør. Vi reiser mye både i forhold til salg og produksjon, møter utrolig mye spennende mennesker og ser andre kulturer vi ikke ville opplevd til daglig. Som Gründer må man sette seg inn i hele verdikjeden i firmaet, dvs at man i starten må gjøre alle jobbene selv.  Alt fra sjauing, pakking og logistikk, til design, salg og økonomi. Vi ville aldri vært foruten den erfaringen, det er noe som kommer godt med når man vokser og skal begynne å ansette til forskjellige stillinger. Å oppleve at man skaper noe og ser resultater av hardt arbeid er ekstremt givende. Vi elsker jobben vår☺

Hva er deres fremtidsvisjoner?
Ting har gått i et raskt tempo for oss, og elle&il er å finne i over 100 butikker rundt om i Norge, i tillegg til nettbutikken og ”flagship” butikken vår på Stabekk. Nå møter vi også stor etterspørsel fra utlandet. Vi var nylig i USA på NY Capsule, hvor vi stilte ut kolleksjonen vår. Vi reiste uten ambisjoner og ønsket å bruke messen til læring, men responsen var over all forventing og reiste hjem med mange nye kunder i USA. Vi føler at mulighetene er store, og satser nå også utenfor Norge. Moteriktige basisplagg med et perfekt snitt er noe som vi ser treffer forbruker i store deler av verden. De siste årene har den skandinaviske stilen også blitt kjent ute i moteverden, og Skandinavere blir sett på grunnleggerne av elegante og kule plagg med god kvalitet. Vi ønsker å bygge sten for sten og konsentrere oss om et land av gangen, samtidig som vi alltid vil ha fokus på det som er vår visjon; Skape den beste basics samt tidløse plagg med perfekte snitt og kvalitet.

Har dere noen gode tips til andre gründere?
Vi vil råde alle med en drøm om å skape noe eget, til å lage en solid business plan. Dette er godt å ha i bunn og er fint å ha som styringsverktøy underveis på den spennende reisen. Ha tro på egen ide, selv når det butter og er tøffe tak. Selvfølgelig hardt arbeid, men husk å ha det gøy på veien. Bruk nettverket ditt og tørr å spørre om hjelp. Vi har opplevd at folk er veldig behjelpelig, mye mer enn vi hadde turt å drømme om. Gå steg for steg og lær av feil underveis, ikke gi deg. Hardt arbeid gir resultater!