Marint kollagen

 

Jeg glemmer aldri første gang jeg så en liten, gråhåret dame ligge i Yoganidrasana.

Det var en grytidlig morgen og jeg hadde tatt turen til New York for å gjøre min Ashtanga yoga. Og der, midt i pust, svette og stappfullt lokale lå det en liten dame på 60 pluss på ryggen med begge bena bak nakken (yep you heard me) og armene rundt seg selv som i en slags omfavnelse. Hun var helt avslappet i ansiktet og pustet veldig rolig, som om hun sa «dette har jeg gjort hele mitt liv og jeg skal gjøre det i 40 år til, minst!»

Kroppsbevisstheten som kommer av en daglig yoga praksis er stort sett av den gode sorten.

Du merker når du putter gode ting i kroppen og du merker enda bedre når du gjør dårlige valg. Det betyr ikke at du konstant gjør gode valg (i hvert fall ikke jeg), men man får ganske umiddelbar respons fra kroppen, når man for eksempel drikker alkohol eller spiser for mye sukker eller kjøtt.

På den annen side er sukker og alkohol noe av det festligste jeg vet, så her må tunga holdes rett osv.

Kollagen hørte jeg første gangen om i garderoben på Puro Yoga i Oslo.

En av disse fantastiske vesnene du ikke kan tippe alder på om du så får en yoga-strap rundt halsen, spurte meg om jeg brukte det, og da jeg sa nei, om jeg visste hvor bra det ikke bare var for huden, men også for sener (som forbinder muskler med ben), Ligamenter (forbinder ben med ben) og Bindevev (forbinder muskler med muskler).

-Hva mener du med «bra for?», spurte jeg, -«Du holder alt dette elastisk», svarte hun. Og så fikk jeg noe nedslående info om at elastisiteten er på nedadgående etter fylte 25 år og der og da ble jeg en Kollagen-nerd.

Jeg leste og testet og merket at jeg, som aldri hadde hatt særlig mye hår, plutselig hadde hodet fullt og neglene mine ble lange og solide og tålte plutselig all Shellac’en jeg bruker i artistlivet mitt.

Det eneste jeg merket skurret ørlite var Kollagenets opphav. Blir man nerd, leser man alt man kommer over og merker seg hvem, hva og hvordan på en helt annen måte.

Nå gidder jeg ikke gå inn på hva andre animalske kollagen-kilder kan være, men la oss bare si at jeg ble lykkelig da jeg endelig fant et  (marint) alternativ!

Seagardens Marint kollagen pulver er laget av Torske skinn, det vil si at når torsken er fanget, fileteres den til mat og istedenfor å kaste skinnet lages det om til marint kollagen pulver.

 

Fisken kommer fra den nordlige Atlanteren og resten av prosessen skjer i Haugesund.

Så fisk fra krystallklart Atlanterhav ankommer fiskemottaket på Senja og sendes derfra til Avaldsnes (Haugesund), og her snakker vi bærekraftig fisk, ikke oppdrett.

Kollagenet består altså av 100% naturlige ingredienser fra villfanget Torsk.

Så mitt første sponsede blog-innlegg gir jeg til Seagarden, nå har jeg brukt Marint Collagen i over tre måneder og jeg gleder meg til å fortelle dere om hvordan dette produktet hjelper meg å holde det tempoet jeg gjerne vil i hverdagen.

You had me at «Elastisk», for å si det sånn.