Undorn

 

Karina kjenner Titze, er utdannet modellør og designer og startet klesmerket  Undorn i 2004. Hun ble tidlig omtalt som silkeprinsessen og sømskredderen i norsk motebransje. I 14 år har Karina  levert kolleksjoner til butikker over hele landet og kreert håndsydde kjoler til vakre kvinner i alle fasonger og aldre. 

 

Mange kjente fjes har blitt sett i Undorns design. Vi har sett hennes kjoler på blant  andre Sharon Stone, Martha Louise, Marion Ravn, Ingeborg Heldal, Anita Kronh Traaseth, Kristine Ullebø, Tinashe Williamson, Sasha Seim, Ine Jansen, Mia Gundersen, Pilotfrue, Amrita Archia, Camilla Phil, Dorthe Skappel, Lene Nystrøm, Vendela Kirsebom,  Og HKH kronprinsesse Mette – Marit og Statsmininster Erna Solberg for å nevne noen. 

Det er ikke hver dag man våkner opp til skryt fra en president. 15. mai 2016 våknet Karina opp til meldinger fra fjern og nær. Gratulerer med skryt fra Obama stod det. 

I avisene var overskriften; Presidentparet skrøt høylytt av Erna Solbergs norske kjole da hun ankom det Hvite hus. WOW for en nydelig kjole utbrøt Barack Obama. Videre stor det at Kjolen var fra Undorn. Dette skapte naturligvis mye positiv oppmerksomhet rundt merket. 

Karina er første og eneste norske designer som har hatt moteshow i sal 2 på Den Norske Opera og Ballet da den var spitter ny. Det første Karina gjorde da hun fikk vite at Operaen skulle bygges var å ringe operasjefen og spørre hva som skulle til for å ha motevisning i operaen. På åpningen satt hun i salen og kunne skue utover scenen hvor ikke mindre enn 7 av Operaens Sopraner var ikledd Undorns design. En knapp måned senere fylte hun sal 2 med 417 gjesten som fikk tidenes moteshow etterfuglt av middag og servering i foajeen.  Hennes hovedsponsor Mont Blanc hadde for anledningen fløyet inn fra Chicago diamanter for den nette sum av 70 millioner kroner. Vakter med propp i øret fulgte tett modellene som bar de unike smykkene til Karinas silkekjoler.  ( se bilder på www.undorn.com)

Kjolen står i fokus i alle mine kolleksjoner. Det finnes alltid en anledning til å ”kjole” seg. Undorn betyr mellom tid- Undorns design er skapt for å vare. Den tidløse designen laget i kvalitetstoffer kan bli i garderoben i mange år. Klærne i kolleksjonene er ment for kunne styles til forskjellige årstider og trender. 

Tanken bak designen er at stil er viktigere enn trend. Bruk tid for å bygge garderoben. La kropp og stil definere din look. Jeg lar meg inspirere av forskjellige tidsepoker, blander gjerne elementer fra  for eksempel 50 og 70 tallet. Eller 90 tallet med 20- tallet.  Kjolene jeg lager skal passe mange anledninger. Den ultimate design passer både til hverdag og ut i de sene nattetimer. 

Undorns ”Laboratorium” Ligger i en av Oslos beste handlegater, Bogstadveien . Der kan du bestille time for å ta en titt, enten du vil kreere en kjole til en spesiell anledning for eksempel, bryllup, eller du vil finne en enkel hverdagskjole som kan være i din garderobe i mange år.  Vi har med ugjevene mellomrom åpent for alle, følg oss på instagram eller facebook for å få med deg nyheter og eventer. 

Undorn har som visjon å fortsette med å være en tidløs aktør i et ellers så hektsisk motebilde. Vi ønsker å bidra til et mer bevist valg når det kommer til å ta vare på klærne våre. Vi jobber mye med naturmaterialer og ønsker at du skal kunne ha glede av Undorns plagg i mange år.  Vi har vårt eget atelier der vi både syr fra bunnen av og reparerer klær sydd av Undorn tidligere. Vi har mange trofaste kunder som har fulgt oss gjennom 14 år. De har bygget sin garderobe rundt skreddersydde Undornplagg. Når for eksempel foret i en kåpe er slitt, kan du komme til oss å lage nytt liv i ditt Undorn plagg.  Skal du gifte deg kan du komme til oss å designe din helt unike kjole. 

Å leve som gründer i denne bransjen innebærer full omveltning flere ganger i året. Sortimentet byttes ut, nye trender kommer og går, kanaler du bør være synlig endrer seg. FØLG MED. Mitt beste råd til deg som ønsker å starte for deg selv er  å lage en langsiktig plan, og en kortsiktig. 

Ta ett steg av gangen og ikke vær redd for å endre kurs underveis. Vær tro til konsept og ide, men vær åpent for å endre veien til målet.  Vi blir eksponert for mange inntrykk i dagens samfunn, følg med, men ikke la deg vippe av pinnen. Ta frem de første tankene i ny og ne og  sørg for å ikke bli ”snøblind” på veien.  Sørg for å knytt til deg gode sparringpartnere og vær lydhør  når det kommer til kundens behov. Ikke prøv å gjøre alle til lags, men husk at uten kunden har du ingen god butikk. 

UNDORN- IN BETWEEN TIME – MADE TO LAST