Jeg burde skifte jobb…

Foto: Monica Kvaale

For hvordan kan en person som ikke orker å trene selv trene andre?

Neida, jeg mener det egentlig ikke (kanskje bare bittelitt), men det har foreløpig vært en veldig dårlig treningshøst for meg. Jeg har hatt dager, kanskje en uke her og der også, men aldri flere uker uten skikkelig gode styrkeøkter. I går forsøkte jeg meg på en superenkel økt med bare noen få øvelser, men la meg ned i savasana etter 5 reps markløft og sovnet på matten. Bedre lykke neste gang.

Det er selvfølgelig en del faktorer som bør være på plass for at en økt skal kunne gjennomføres. Motivasjonen og lysten burde være på plass, og i mitt tilfelle har jeg skikkelig lyst, men mangler energien. Jeg har hatt en lang periode med alt for lite søvn og det gjør at motivasjonen kanskje saboterer meg litt. Så nok søvn vet vi vel alle at vi burde få hver natt… og i forhold til både guts på selve økten og restitusjonen etterpå er søvn utvilsomt en av de viktigste faktorene for gode resultater på treningsfronten. I tillegg til nok zzzzøvn bør du gi kroppen god, næringsrik mat, og der har jeg bomma litt for ofte i samme periode. For å gi denne slitne kroppen rask energi befant hendene seg litt for ofte opp i godteriskuffen og jeg stappet i meg sjokolade hver eneste dag i flere uker.

Ikke et vondt ord om sjokolade altså, men trenger jeg det hver eneste dag? Hell no, nei, nein og nope.

Rart at det å lage seg et godt sammensatt måltid til tider kan føles så slitsomt at jeg velger det bort til fordel for en pose sjokkis og et par knekkebrød med hvitost, men sånn har det altså vært en god stund. Helt til mandag forrige uke da jeg spjæla favoritt-jeansene i rumpa fordi jeg har lagt på meg. Jaja, det måtte jo noe ydmykende til for å våkne opp og skjønne at jeg bare saboterer meg selv.

Jeg starter nemlig hver dag kl. 06 og har kunder i studio stort sett uten pause frem til 12-13. Jeg orker aldri mat så tidlig om morgen så jeg har alltid bare startet med kaffe og vann og ikke spist noe før i 13-tiden. Når jeg sover bra om nettene har jeg som regel tatt en treningsøkt rett etter siste kunde og spist et stort og varmt måltid etter det igjen. Så dusje, svare på mailer, skrive litt og gjøre klar studioet til en ny dag, og plutselig er det tid for å hente i barnehagen. Et sånt opplegg funker når alt annet (les: søvn, kosthold og livet generelt) går på skinner, men det fungerer dårlig når kroppen har gått i spareblussmodus to mnd for lenge.

Derfor har trening måtte vike for korte naps på dagtid. Shit, jeg føler meg gammel når jeg må ta ei lita lur midt på dagen for å få livet til å fungere, men sånn har det blitt. Jeg vet at dette vil snu så fort jeg får litt mer søvn, spiser bedre og saboterer mindre, så i mellomtiden skal jeg gå turer, prøve meg på korte og enkle økter og ikke la det stresse meg at ALLE på instagram trener flere ganger om dagen 🙂

Savner den følelsen her…