En smak av sommer

Det nærmeste mange av oss kommer sommer om dagen er solstrålene som varmer i det de treffer ansiktet. Vi er derimot så heldige at vi har tilgang til råvarer fra varmere strøk slik at vi kan nyte sommerens smaker på mørke høstdager. Denne smoothien kan lyse opp en hvilken som helst dag med sine tropiske smaker av papaya og mango. 

Ingredienser 

  • 1,5 frossen banan
  • 1/4 frossen papaya
  • 150 g frossen mango
  • 10 cashewnøtter, gjerne bløtlagt over natten

Alle ingrediensene puttes i en blender. La frukten få tine noen minutter før du blander alt sammen til en tykk sorbét. Server med en gang og spis den gjerne med skje. 

Papaya inneholder enzymet papain som hjelper til med å bryte ned maten i fordøyelsessystemet vårt. Papaya kan derfor brukes til å mørne kjøtt ved å la det marinere i most papaya før du tilbereder kjøttet.